Най-младият БГ рапър Ice G: Днес в рап песните се прави реклама на трева, хапчета и прахчета…

Той е само на 11 година, а вече спечели уважението и възхищението на рапъри и фенове на черната музика. Неговото име е Георги Байрактарски и е син на Методи Байрактарски – Айс, един от пионерите на българския Хип-Хоп. Гого се появи на сцената на първият South-West Hip-Hop Fest през януари 2018 година, когато беше само на 10 години. Тогава изпя първият хит на баща си от 1991 год. Песента претърпя промени във втория куплет и  бе добавен чисто нов трети такъв. Песента бе приета много добре от слушателите, а Гого се превърна в новата малка звезда на родният Хип-Хоп. След участието му на феста заваляха покани за участия в програми и концерти. На пети март Ice G взе участие във вторият  South-West Hip-Hop Fest. Как влияе славата на младият рапър? Защо даде живот на втора песен на баща си от 1994 год.? Защо добави и “Ice” към псевдонима си? Научаваме сега от самият него, Най-младият БГ рапър Ice G.

Още от детската градина си искал да станеш рапър…

– Да, това е много интересна история. Ами как си представяте O’Shea Jackson Jr.  синът  на Ice Cube да стане футболист ? Няма как. Баща ми вкъщи винаги е слушал рап, в колата също. Винаги сме гледали такива филми. Той в началото ми пускаше по танцувални неща Vanilla Ice, МС Hammer… с целта да се науча да танцувам. Но аз харесах повече 2Pac, Ice Cube, Dr. Dre, N.W.A. като цяло… В детската градина като ни правиха албумчето и ни питаха кой какъв иска да стане като порасне моите приятелчета казваха полицай, пожарникар, футболист… Тогава аз казах рапър 🙂

Стартира кариерата си под името G, защо добави и “Ice” към псевдонима си?

– Това е псевдонимът на баща ми… Известен е с това име повече от 30 години. Той е четвъртият българин узаконил своят прякор. Преди него са Васил Иванов – Лучано, Митьо – Крика и Митьо Пищова. Де факто, аз съм Георги Байрактарски – Айс… „G“ e съкращение от Георги не от Гангстер 😉 А „Айс“ си е наследство на което имам законно право!

Вече си доста известен, как се чувстваш?

– Нормално, хубаво е да ме познават. Искат ми автографи и се снимат с мен… Съвсем нормални неща за нас рапърите. Това са неща неизбежни за един изпълнител. Но преди всичко е готината музика, хубавият текст, външен вид… Съвкупността от всичко това прави един изпълнител добър.

Разкажи ни за твоите две песни, „ЕжедневиЕ“ и новата „Баскетбол“, която е хит №1 в класациите за българска музика от далечната ’94 год.

– Горд съм, че дадох нов живот на тези две песни. Те са хубави, смислени, разказват история, има случка и в двете. Точно заради това ми харесаха. Направете сметка само, че „Баскетбол“ е написана преди 25 години!!! Представяте ли си? Сега я пея аз и песента се приема много добре от феновете. Това искам, към това се стремя… На това ме учи и баща ми. Аз никога няма да изпея песен, от която след време да се срамувам. Сега тъй наречените рапъри правят текст за 5 мин. Обикновено се пее колко са яки и непременно трябва да правят реклама на трева, хапчета, прахчета… Много тъпо. Не мерси, това го оставям на хората, които няма какво друго да покажат.  За мен музиката е забавление. Не ми е цел да ставам звезда, то не че в България може де, но…   Не харесвам съвременния рап, а БГ въобще не слушам!

Да, но все пак имаш талант, и то вече доста оценен…

– Да, явно може и без брада и татуировки… Има време де, все пак съм само на 11 😉 Ами да, имам талант имам вече 4-5 грамоти, канят ме на много участия, а и все пак спечелих телефонът, който исках от Дядо Коледа 😉 Моето видео писмо бе одобрено сред над 2 000 други. Ако ми позволите бих искал да благодаря на  комисията, които са харесали клипчето ми. Това са  Силвия Спасова, Мария Демиревска, Соня Кацарска и Катя Низамова. Благодаря и на заместник-кметът Христина Шопова и на най-готиния кмет д-р Атанас Камбитов. Обещах им да направя много яка песен за Благоевград….

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене