„Припомни ми с песен“ в Добринище

 

 

Двама млади таланти от гр. Добринище – Янек Мазулов (класическа китара) и Магдалена Балабанова (певица) събират на една сцена изявени музиканти от НМА и НМУ и канят всички жители и гости на планинското градче да се потопят във феерия от мелодии, тембри и настроения. Съвместният концерт, озаглавен „Припомни ми с песен“, ще бъде на 30.03.2019г. от 18:30ч. в голямата зала на НЧ „Димитър Благоев 1925“ – гр. Добринище.

Как се зароди идеята за концерта?

Янек:

– Идеята за общ концерт се зароди още след първата ни съвместна изява с Магдалена, но беше въпрос на време да натрупаме достатъчно опит и впечатления. Може би сте обърнали внимание, че концертът има свое заглавие – ,,Припомни ми с песен!“ – то най- ясно показва, че общият ни проект е плод на нашето добро приятество, което ни поднесе и добри, и не чак толкова добри спомени, за които ще разкажем с музика и стихове на публиката.

Магдалена:

– С Янек се познаваме от деца, но преди около 6 години музиката и сценичните изяви започнаха все по-често да ни събират на едно място – дотолкова че в един момент вече работехме заедно и станахме много близки. Смело мога да твърдя, че той е най-добрият ми приятел. Още в началото на нашето приятелство се появи идеята да организираме наш общ концерт, но все не ни достигаше време за тази наша амбиция… Смешното в случая е, че тази година и двамата сме по-заети от всякога (аз съм на прага да завърша висшето си образование, работя и не съм прекъснала с изявите, Янек също работи, постоянно е по концерти и участия, а и знам, че в консерваторията хич не ги жалят), но усетихме, че сме готови да направим тази крачка и че повече не можем да отлагаме….

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене