Свържете се с нас

Новини

„Припомни ми с песен“ в Добринище

Публикувано

на

 

 

Двама млади таланти от гр. Добринище – Янек Мазулов (класическа китара) и Магдалена Балабанова (певица) събират на една сцена изявени музиканти от НМА и НМУ и канят всички жители и гости на планинското градче да се потопят във феерия от мелодии, тембри и настроения. Съвместният концерт, озаглавен „Припомни ми с песен“, ще бъде на 30.03.2019г. от 18:30ч. в голямата зала на НЧ „Димитър Благоев 1925“ – гр. Добринище.

Как се зароди идеята за концерта?

Янек:

– Идеята за общ концерт се зароди още след първата ни съвместна изява с Магдалена, но беше въпрос на време да натрупаме достатъчно опит и впечатления. Може би сте обърнали внимание, че концертът има свое заглавие – ,,Припомни ми с песен!“ – то най- ясно показва, че общият ни проект е плод на нашето добро приятество, което ни поднесе и добри, и не чак толкова добри спомени, за които ще разкажем с музика и стихове на публиката.

Магдалена:

– С Янек се познаваме от деца, но преди около 6 години музиката и сценичните изяви започнаха все по-често да ни събират на едно място – дотолкова че в един момент вече работехме заедно и станахме много близки. Смело мога да твърдя, че той е най-добрият ми приятел. Още в началото на нашето приятелство се появи идеята да организираме наш общ концерт, но все не ни достигаше време за тази наша амбиция… Смешното в случая е, че тази година и двамата сме по-заети от всякога (аз съм на прага да завърша висшето си образование, работя и не съм прекъснала с изявите, Янек също работи, постоянно е по концерти и участия, а и знам, че в консерваторията хич не ги жалят), но усетихме, че сме готови да направим тази крачка и че повече не можем да отлагаме….

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

 

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Симулативната състезателна игра „Бежанците в Европа“ представиха по изключителен оригинален начин, младшите посланици от ПМГ“ Яне Сандански“ в Гоце Делчев

Публикувано

на

Както винаги креативни, отговорни и активни, младшите посланици на ПМГ „Яне Сандански“в град Гоце Делчев  и този път изненадаха съучениците си с поредната  си интересна инициатива.

Симулативната състезателна игра „Бежанците в Европа“ представи по оригинален начин информация по темата за миграцията в страните от Европейския съюз.

Посланиците от ПМГ провокираха сериозно връстниците си да вникнат в проблема от различни гледни точки, като се превъплътят за кратко в ролята на лица, търсещи убежище на територията на Европа, и в ролята на членове на институциите на Европейския парламент, които отговарят за предоставянето на убежище на бежанците.

Чрез тази своя дейност клубът на младшите посланици за пореден път помогнаха и провокираха    младите хора да се информират обстойно за предизвикателствата пред ЕС и актуалните проблеми, които засягат всички ни като част от европейската общност.

Темата и самите ученици, младши посланици бяха  изключително интересни и полезни за аудиторията   за което получиха и заслужени  поздравления от ръководството ва гимназията.

 

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

Виктор Янев и Михаела Крумова от ГЕРБ-Кюстендил наградиха подгласничките в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“

Публикувано

на

Областният координатор на ГЕРБ-Кюстендил Виктор Янев и председателят на местния парламент в града Михаела Крумова бяха официални гости на церемонията по избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ за 2019 г. С голям спектакъл на открито в областния център се състоя 53-тият конкурс на това издание. Водещи на празничната програма бяха актрисата Яна Маринова и актьорът и музикант Орлин Павлов.

17-годишната Снежанка Пенова е „Девойка Кюстендилска пролет“ за 2019 година. Наградата на победителката връчи кметът на общината Петър Паунов. Подгласнички на Снежанка станаха Виктория Тишанска, която спечели и приза „Момиче на публиката“, както и Рафиела Николова. Те бяха наградени от Виктор Янев и Михаела Крумова.

Журито, което класира победителките в конкурса, бе съставено от 28 носителки на титлата „Девойка Кюстендилска пролет“ през годините.

Традицията по тържествено посрещане на пролетта датира още от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ