Свържете се с нас

ГЕРБ

Кметът Камбитов на среща „Европа в нашия дом“: При липса на консолидация на Асоциацията по ВиК, трябва да търсим възможности за целево финансиране от Републиканския бюджет

Публикувано

на

Евродепутатът Андрей Новаков, министърът на Регионалното развитие и благоустройството инж. Петя Аврамова, народните представители Даниела Савеклиева, Александър Мацурев, Стефан Апостолов, Георги Динев, областният управител Бисер Михайлов, взеха участие в среща от поредицата граждански диалози „Европа в нашия дом“.

Домакин на форума бе кметът д-р Атанас Камбитов. По време срещата бяха дискутирани национални и местни политики в регионалното развитие. Сред основните акценти бе липсата на консолидация на Асоциацията по ВиК в област Благоевград. „Това е тема, която касае бизнеса и гражданите. В момента ние губим огромни средства, около 300 млн. лева. Само за Благоевград са между 75-90 млн. лева. Неизпълнявайки условието за консолидация ние не сме допуснати до Оперативната програма, без да имаме вина.Може би трябва да се обединим около идеята, поетапно, целево да бъдат отпускани средства за най-невралгичните точки в общините. Да се направи обща план сметка и да може да се разчита на средства от Републиканския бюджет“, каза кметът д-р Атанас Камбитов. Той подчерта, че при реализирането на проекти по ОП „Региони в растеж 2014-2020“ също има трудности, заради липсата на достатъчно средства за обновяване на ВиК инфраструктурата. „Ние правим улична настилка, тротоари, но програмата не финансира ВиК инфраструктура. Това означава, че за да привлечем пари по ОПРР,, трябва да осигурим средства за ВиК, което не е по силите на общините.От друга страна, там, където е компроментирана ВиК мрежата, ние не можем да гарантираме устойчивост. Проблемите са много, трябва с общи усилия да ги решаваме поне частично“, допълни кметът Камбитов.

Трудностите от липсата на консолидация бяха категорично потвърдени от областния управител Бисер Михайлов.

Евродепутатът Андрей Новаков заяви готовност да организира среща на общините в областта, на която да бъдат поканени представители на държави, възползвали се от възможностите, които дава ЕС за финансиране при консолидация.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, от своя страна, изрази надежда, че обединение на ВиК операторите може да бъде постигнато.

По време на срещата бе засегнат и въпросът с липсата на осветление на входа на града, в района от „Антените“ до кв. „Струмско“. Кметът д-р Атанас Камбитов заяви готовност Община Благоевград да поеме разходите за ел. енергия, в случай че от АПИ бъде изградена необходимата инфраструктура.

На форума присъстваха още кметове на общини, представители на институции, бизнеса и граждани.

 

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

ГЕРБ

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев награди победителите в лекоатлетически турнир „Децата на Перник“

Публикувано

на

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев и кметът на най-големия пернишки квартал „Изток“ Емил Костадинов лично връчиха наградите на победителите в третия лекоатлетически турнир „Децата на Перник“ под надслов „Бягай с усмивка“. Младите спортисти бяха подкрепени и от кмета на Община Перник Вяра Церовска, която им пожела с лекота да покоряват високите върхове.

„Толкова много деца, толкова много енергия и усмивки са събрани в този хубав спортен празник“, сподели градоначалникът.Кметът на „Изток“ напомни на младите хора , че спортът учи на дисциплина и да не забравят училището.„Щастлив съм, защото всяка година година лекоатлетическият турнир събира все повече деца. Както подсказва и мотото ни „Бягай с усмивка“, не е важно да си първи. Важно е участието. За нас всички вие сте победители“, каза Костадинов.

Състезанието се организира от най-голямото пернишко кметство „Изток“ и националната състезателка по лека атлетика Милка Михайлова.Целта на инициативата е да популяризира леката атлетика, представяйки бягането като начин на забавление, насочена към откриване на нови таланти в този спорт.В зависимост от възрастовите групи момичетата и момчетата пробягваха разстояние от 100, 200, 300, 500 и 1 000 метра. Трасето е асфалт и една обиколка беше 500 метра. В надпреварата се включиха момичета и момчета с увреждания на възраст от 5 до 13 години. Те се състезаваха в дисциплината 100 метра с и без придружител, като всички завършили получиха награди. В индивидуалното класиране заелите първите три места получиха медали, а до шесто място – грамоти и предметни награди. Най-добре представилите се училищни отбори пък бяха удостоени с купи. / Топ Преса

коментара

Продължете с четенето

ГЕРБ

Гражданският диалог „Европа в нашия дом” ще се проведе в Благоевград

Публикувано

на

Серията от граждански диалози „Европа в нашия дом“ продължава в Благоевград. Събитието ще се проведе на 14 март от 17.00 ч. в зала ”22 септември”.

В събитието ще участват министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков, народните представители на ГЕРБ от Благоевградска област Даниела Савеклиева, Георги Динев, Александър Мацурев, Стефан Апостолов и д-р Емил Тончев, кметове на общини и общински съветници.

Инициативата е част от събитията, включени в платформата на ПП ГЕРБ за граждански диалог „Европа в нашия дом“. В рамките на форума ще бъдат дискутирани националните и местните политики в регионалното развитие. На вниманието на обществеността ще бъде представено развитието на инфраструктурата в различните населени места и как европейската солидарност е допринесла за това.

Форумът е отворен за всички представители на бизнеса, социални партньори, неправителствени организации и граждани.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ