Деветокласничката Снежана Шекерова от Сатовча  на първо място в конкурса „Пространство и време“

Снежана Шекерова – ученичка от 9 клас в СУ Св.Св. „Кирил и Методий „в Сатовча се оказа сред най- силните учаснтици в третото издание на ученическия конкурс „Пространство и време“, организиран от Академия за лидери при Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Деветокласничката Снежана Шекерова участваше в конкурса  с историческо есе на тема „…Че и ний сме дали нещо на светът и на вси словене книга да четът”. При селекцията ученичката  получи отлична оценка на разработките и също така отлично защити работата си на заключителния етап на конференцията заради което  бе класирана на първо място .

За отличното си представяне Снежана Шекерова  бе наградена с престижна грамота и книга, а ръководството на школото й, и  нейната преподавателка  г-жа Качанова я поздравиха сърдечно за успеха и й пожелаха смелост и успешен възход в преследването на  целите и мечтите .

В заключителният етап (публична защита) на третото издание на ученически конкурс „Пространство и време“,от 113 заявени участия в двете тематични направления – история и география  бяха включени само 88 разработки, които са авторски продукт на 95 ученици от гимназиалната образователна степен (ІХ – ХІІ клас).

Впечатляваща бе не само географията на заявените участия от32 населени места, 12 от които областни центрове като Кюстендил, Русе, Кърджали, Враца, Разград, Силистра, Варна, Монтана, ВеликоТърново, и др.

 Техния брой, а  именно – 61 участника от 32 училища с 57 разработки в областта на историята и 34 участника с 31 разработки в областта на географията  бяха подготвени  и участваха в конкурса  под ръководството на  41 преподаватели по двата предмета .

Според условията на конкурса  ,представените материали бяха в три формата: писмен историческо-географско есе, тема, /реферат/, визуален /постер, мултимедийна презентация, проект/ и електронен (блог).

Сред темите, провокирали най-силно интереса на младите хора към историята на българския народ и държава, бяха: „Приносът на траките”в съвременната българска култура”, „…Че и ний сме дали нещо на светът и на вси словене книга да четът”, „Българите и „другите“ в Османската империя”, „По сле- дите на една фотография”, „Човекът, с който се гордее моят род”, „Въображението е по-важно от знанието“ (Алберт Айнщайн), „Отговорността да си европеец” и др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене