Свържете се с нас

Новини

Деветокласничката Снежана Шекерова от Сатовча  на първо място в конкурса „Пространство и време“

Публикувано

на

Снежана Шекерова – ученичка от 9 клас в СУ Св.Св. „Кирил и Методий „в Сатовча се оказа сред най- силните учаснтици в третото издание на ученическия конкурс „Пространство и време“, организиран от Академия за лидери при Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Деветокласничката Снежана Шекерова участваше в конкурса  с историческо есе на тема „…Че и ний сме дали нещо на светът и на вси словене книга да четът”. При селекцията ученичката  получи отлична оценка на разработките и също така отлично защити работата си на заключителния етап на конференцията заради което  бе класирана на първо място .

За отличното си представяне Снежана Шекерова  бе наградена с престижна грамота и книга, а ръководството на школото й, и  нейната преподавателка  г-жа Качанова я поздравиха сърдечно за успеха и й пожелаха смелост и успешен възход в преследването на  целите и мечтите .

В заключителният етап (публична защита) на третото издание на ученически конкурс „Пространство и време“,от 113 заявени участия в двете тематични направления – история и география  бяха включени само 88 разработки, които са авторски продукт на 95 ученици от гимназиалната образователна степен (ІХ – ХІІ клас).

Впечатляваща бе не само географията на заявените участия от32 населени места, 12 от които областни центрове като Кюстендил, Русе, Кърджали, Враца, Разград, Силистра, Варна, Монтана, ВеликоТърново, и др.

 Техния брой, а  именно – 61 участника от 32 училища с 57 разработки в областта на историята и 34 участника с 31 разработки в областта на географията  бяха подготвени  и участваха в конкурса  под ръководството на  41 преподаватели по двата предмета .

Според условията на конкурса  ,представените материали бяха в три формата: писмен историческо-географско есе, тема, /реферат/, визуален /постер, мултимедийна презентация, проект/ и електронен (блог).

Сред темите, провокирали най-силно интереса на младите хора към историята на българския народ и държава, бяха: „Приносът на траките”в съвременната българска култура”, „…Че и ний сме дали нещо на светът и на вси словене книга да четът”, „Българите и „другите“ в Османската империя”, „По сле- дите на една фотография”, „Човекът, с който се гордее моят род”, „Въображението е по-важно от знанието“ (Алберт Айнщайн), „Отговорността да си европеец” и др.

коментара

Новини

СНИМКА / Кметът Камбитов изпраща сина си на абитуриентски бал!

Публикувано

на

Щастлив ден за градоначалника. Днес синът на кмета на Благоевград Атанас Камбитов е абитуриент. Той завършва с отличие СОУИЧЕ и е един млад мъж, който винаги е давал повод за гордост на родителите си. Горд да изпрати детето си на бал, кметът Камбитов заяви:  Днес синът ми Атанас завършва средното си образование! Момент, важен за всеки човек. Ден, който се помни винаги! Пожелавам му да върви по пътя на успеха! На добър час!

коментара

Продължете с четенето

Новини

Фейсбук премахна 3 милиарда акаунта

Публикувано

на

„Фейсбук“ съобщи, че е премахнал над 3 милиарда фалшиви профила от октомври до март – два пъти повече, отколкото през предишните шест месеца.

Това нарастване показва пред какви предизвикателства е изправена компанията в борбата с акаунти, създадени от компютри, за да разпространяват спам, фалшиви новини и други нежелателни материали.
Според „Фейсбук“ повечето профили са били блокирани минути след тяхното създаване, преди някой да ги е видял или да ги е докладвал на компанията.

Социалната мрежа има 2,4 милиарда активни потребители месечно. Повечето от премахнатите акаунти не се взимат предвид в тази бройка. При все това компанията смята, че 5 процента от активните й потребители на месечна база са фалшиви профили.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ