Свържете се с нас

Новини

Деветокласничката Снежана Шекерова от Сатовча  на първо място в конкурса „Пространство и време“

Публикувано

на

Снежана Шекерова – ученичка от 9 клас в СУ Св.Св. „Кирил и Методий „в Сатовча се оказа сред най- силните учаснтици в третото издание на ученическия конкурс „Пространство и време“, организиран от Академия за лидери при Историческия факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”.

Деветокласничката Снежана Шекерова участваше в конкурса  с историческо есе на тема „…Че и ний сме дали нещо на светът и на вси словене книга да четът”. При селекцията ученичката  получи отлична оценка на разработките и също така отлично защити работата си на заключителния етап на конференцията заради което  бе класирана на първо място .

За отличното си представяне Снежана Шекерова  бе наградена с престижна грамота и книга, а ръководството на школото й, и  нейната преподавателка  г-жа Качанова я поздравиха сърдечно за успеха и й пожелаха смелост и успешен възход в преследването на  целите и мечтите .

В заключителният етап (публична защита) на третото издание на ученически конкурс „Пространство и време“,от 113 заявени участия в двете тематични направления – история и география  бяха включени само 88 разработки, които са авторски продукт на 95 ученици от гимназиалната образователна степен (ІХ – ХІІ клас).

Впечатляваща бе не само географията на заявените участия от32 населени места, 12 от които областни центрове като Кюстендил, Русе, Кърджали, Враца, Разград, Силистра, Варна, Монтана, ВеликоТърново, и др.

 Техния брой, а  именно – 61 участника от 32 училища с 57 разработки в областта на историята и 34 участника с 31 разработки в областта на географията  бяха подготвени  и участваха в конкурса  под ръководството на  41 преподаватели по двата предмета .

Според условията на конкурса  ,представените материали бяха в три формата: писмен историческо-географско есе, тема, /реферат/, визуален /постер, мултимедийна презентация, проект/ и електронен (блог).

Сред темите, провокирали най-силно интереса на младите хора към историята на българския народ и държава, бяха: „Приносът на траките”в съвременната българска култура”, „…Че и ний сме дали нещо на светът и на вси словене книга да четът”, „Българите и „другите“ в Османската империя”, „По сле- дите на една фотография”, „Човекът, с който се гордее моят род”, „Въображението е по-важно от знанието“ (Алберт Айнщайн), „Отговорността да си европеец” и др.

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Новини

Симулативната състезателна игра „Бежанците в Европа“ представиха по изключителен оригинален начин, младшите посланици от ПМГ“ Яне Сандански“ в Гоце Делчев

Публикувано

на

Както винаги креативни, отговорни и активни, младшите посланици на ПМГ „Яне Сандански“в град Гоце Делчев  и този път изненадаха съучениците си с поредната  си интересна инициатива.

Симулативната състезателна игра „Бежанците в Европа“ представи по оригинален начин информация по темата за миграцията в страните от Европейския съюз.

Посланиците от ПМГ провокираха сериозно връстниците си да вникнат в проблема от различни гледни точки, като се превъплътят за кратко в ролята на лица, търсещи убежище на територията на Европа, и в ролята на членове на институциите на Европейския парламент, които отговарят за предоставянето на убежище на бежанците.

Чрез тази своя дейност клубът на младшите посланици за пореден път помогнаха и провокираха    младите хора да се информират обстойно за предизвикателствата пред ЕС и актуалните проблеми, които засягат всички ни като част от европейската общност.

Темата и самите ученици, младши посланици бяха  изключително интересни и полезни за аудиторията   за което получиха и заслужени  поздравления от ръководството ва гимназията.

 

 

коментара

Продължете с четенето

Новини

Виктор Янев и Михаела Крумова от ГЕРБ-Кюстендил наградиха подгласничките в конкурса „Девойка Кюстендилска пролет“

Публикувано

на

Областният координатор на ГЕРБ-Кюстендил Виктор Янев и председателят на местния парламент в града Михаела Крумова бяха официални гости на церемонията по избор на „Девойка Кюстендилска пролет“ за 2019 г. С голям спектакъл на открито в областния център се състоя 53-тият конкурс на това издание. Водещи на празничната програма бяха актрисата Яна Маринова и актьорът и музикант Орлин Павлов.

17-годишната Снежанка Пенова е „Девойка Кюстендилска пролет“ за 2019 година. Наградата на победителката връчи кметът на общината Петър Паунов. Подгласнички на Снежанка станаха Виктория Тишанска, която спечели и приза „Момиче на публиката“, както и Рафиела Николова. Те бяха наградени от Виктор Янев и Михаела Крумова.

Журито, което класира победителките в конкурса, бе съставено от 28 носителки на титлата „Девойка Кюстендилска пролет“ през годините.

Традицията по тържествено посрещане на пролетта датира още от 1966 година. На този празник се избира девойка, която символизира идването на пролетта, младостта, пробуждането на природата и надеждата за нов живот.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ