Свържете се с нас

Светско

Ученици от Хаджидимово се представиха на празника на чуждите езици в Благоевград с “ Хитър Петър и отровната баница“ на френски,скеч на английски“Нашият клас“,пяха и рецитираха на руски и немски

Публикувано

на

Повече от отлично представяне направиха и учениците от ОУ „Никола Вапцаров“в Хаджидимово „на Регионалния празник на чуждите езици в Благоевград.

Под ръководството на старши учител Заприна Глушкова, учениците й  се представиха и бяха силно аплодирани от публиката и организаторите  на интересния празник с драматизацията „Хитър Петър и отровната баница“ на френски език.  Драматизацията на френски език бе изпълнена от   Георги Спахиев и Магдалена Влахова, която само преди  ден получи известие от предварителния кандидатстудентски изпит по БЕЛ в ЮЗУ за постигнатата от нея висока  оценка – отличен 5.67.

 

Аплодисменти последваха и изявата на учениците от СУ Хаджидимово  , изучаващи английски език които  под ръководството на преподавателката Цветомира Христова  представиха страхотния си скеч „Нашият клас“.

Седмокласничката Гергана Атанасова пък ,изправи залата на крак с невероятното си изпълнение на  песен на Алла Пугачова на перфектен руски език.

Седмокласниците от Хаджидимово  на празника на чуждите езици в Благоеврад се представиха също отлично и на немски език.

 

коментара

Новини

СНИМКА / Кметът Камбитов изпраща сина си на абитуриентски бал!

Публикувано

на

Щастлив ден за градоначалника. Днес синът на кмета на Благоевград Атанас Камбитов е абитуриент. Той завършва с отличие СОУИЧЕ и е един млад мъж, който винаги е давал повод за гордост на родителите си. Горд да изпрати детето си на бал, кметът Камбитов заяви:  Днес синът ми Атанас завършва средното си образование! Момент, важен за всеки човек. Ден, който се помни винаги! Пожелавам му да върви по пътя на успеха! На добър час!

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Днес е Световен ден на безследно изчезналите деца

Публикувано

на

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление

Денят 25 май се чества по инициатива на Европейската федерация на безследно изчезналите деца и децата жертви на сексуално насилие. От 2003 г. на този ден светът демонстрира съпричастност с близките на изчезнали и отвлечени деца.

Голяма част от тези деца са жертва на криминално престъпление, а роднините им нямат никаква информация за тяхната съдба. Целта на този ден е, освен да се подкрепят близките на тези деца, и да се популяризира дейсността на различни организации, които се опитват да помогнат.

Съществуват бази данни с информация за изчезнали деца, а експертите са разработили и специални програми за състаряване, с помощта на които се изготвят актуални портрети на деца, изчезнали преди години. Всяка година криминалистите в България работят по поне 50 случая на изчезнали деца.

Малко известно е, че в ЕС от 2007 г. има гореща телефонна линия за деца в риск или деца, жертва на тормоз или насилие. Номерът е 116 000. Той до момента е активен в държавите членки Белгия, Дания, Гърция, Франция, Унгария, Италия, Холандия, Полша, Португалия, Румъния и Словакия и др. , както и у нас. Информация може да бъде подавана за деца от цяла Европа.

Според проекта. горещата линия трябва да заработи във всички страни от общността. Страните, получили през 2011 г. последно предупреждение, че телефон 116 000 не действа напълно, са Австрия, България, Германия, Естония, Ирландия, Кипър, Латвия, Литва, Люксембург, Малта, Словения, Финландия, Чехия и Швеция.

България се включва за пръв път през 2010 г. в отбелязването на Международния ден на безследно изчезналите деца, организиран у нас от Европейската федерация за изчезнали и сексуално насилвани деца.

E79 News

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ