Българка с австрийско гражданство започва възстановяване на наследствена стара фамилна къща в Скребатно

Още това лято е вероятно , българката с австрийско гражданство  Мариана Ердьоди  Калинова  да започне строителните дейности в  гърменското  село Скребатно по възстановяването на старата им  семейна наследствена къща .

Само преди дни със  заповед № 95 от 07.03. 2019 година кмета на община  Гърмен Минка Капитанова одобри  измененията на проекта за ПУП на Калинова с което даде  картбланш на изпълнението на строителните дейности по възстановяването на старата наследствена  къща на фамилията в Скребатно .

Преди месец гражданка на Австрия  Мариана Ердьоди  Калинова  депозира заявление в администрацията на община Гърмен  за  инвестиционното си намерение ,а именно да  реставрира и изгради изцяло  старата  й наследствена къща  която се намира   зад музея в   гърменското село  . На база заявеното инвестиционно намерение на Мариана Ердьоди  Калинова което бе  одобрено от ОБС ,кмета на общината Минка Капитанова издаде тогава заповед за изработването на подробен устройствен план за регулация и застрояване на имот пл. №28 ,кв.4 по плана на село Скребатно което е вече факт.

Инвеститора на  строителството Мариана Ердьоди  Калинова от дълги години живее в Австрия .

По професия е  художник .

През лятото на 2018 година Калинова  била на няколко пъти в Скребатно да види наследственият си имот и да разбира се  да там да твори  .

Довела в Скребатно да видят красивото село и природа майка си и  дъщеря си които също се влюбили в селото и местните жиели и решили на мястото на старата  Калинова къща да изградят нова в същия стил в която да прекарват по-голямата част от годината.

Художничката Мариана Ердьоди  Калинова от своя страна е предприела да направи крупната инвестиция в Скребатно убедена че природата , местният бит и  прекрасните хора влияят  много положително на творчеството й . „ Това е мястото което търся от години и което ме вдъхновява  да творя истински“ е заявила при посещенията си през изминалото лято в Скребатно художничката .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене