Футболисти от„Огоста –Б“, с. Хайредин,застават на подсъдимата скамейка за нанесена телесна повреда на футболист по време на мач в с. Софрониево

Районна прокуратура – Оряхово е внесла за разглеждане от съда обвинителен акт срещу К. А. и Н. И. за извършено от тях престъпление – причиняване на средна телесна повреда по хулигански подбуди.

Двамата обвиняеми – съответно на 19 години и 16 години към момента на извършване на престъплението, били картотекирани като футболисти към отбора на „Огоста –Б“, с. Хайредин, който се състезавал в „Б“ окръжна аматьорска група.

В 16 ч. на 21.10.2017 г., на стадиона в с. Софрониево, област Враца, била определена среща за първенството между отборите на ФК „Ураган 33“, с. Софрониево и ФК „Огоста – Б“, с. Хайредин.

Първото полувреме започнало при нормална игра, като приключило при равен резултат 1:1. Към средата на второто полувреме, след реализирана дузпа, резултатът станал 2:1, в полза на домакините.

В един момент, по повод грубо фаулиране от страна на футболист от „Огоста –Б“ спрямо играч на противниковия отбор, между двамата възникнал словесен конфликт. Последвало хващане за фланелка, дърпане, при което съдията останал безучастен. В конфликта се включили и други футболисти от двата отбора с размяна на шамари.

Тогава обвиняемият К.А. бързо наближил играча от противниковия отбор – Д.Д., и му нанесъл силен удар с юмрук. Пострадалият почувствал силна болка, при което загубил равновесие и паднал на терена. По същото време към терена се насочил и обвиняемият Н.И., който нанесъл силен ритник с крак на лежащия на земята футболист. Конфликтът ескалирал и в сбиването се включили и други играчи от двата отбора.

Охранителите на мача се впуснали да разтървават участващите в сбиването, а главният съдия показал червени картони на лицата, предизвикали първоначалното сбиване.

В РУ на МВР гр. Оряхово бил подаден сигнал за случилото се по време на футболния мач и извикана линейка за пострадалия Д.Д., който бил замаян, с видимо нараняване, но адекватен.

В хода на досъдебното производство е била изготвена съдебно-медицинска експертиза, която е установила, че на Д.Д. е било причинено линейно счупване на долна челюст с оток на меки тъкани.

Предстои делото да продължи в съда.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене