Парламентарната група на ГЕРБ дари 5000 лева за изгорялото читалище в Скребатно

Парламентарната група на ГЕРБ дари 5000 лева за изгорялото читалище в Скребатно, отделно поеха ангажимент за осигуряването на 350 000 лева  от Междуведомствената комисия

5000 лева дариха днес депутатите от парламентарната група на ПП ГЕРБ по време на откриването на благотворителната изложба базар на бабите – пенсионерки от гърменското село Скребатно, която бе подредена в Клуба на народния представител в парламента.

“Дарихме тази символична сума, за да знаят хората, че имат подкрепата на народните представители“, заяви заместник председателят на ПП ГЕРБ и председател на групата народни представители от ГЕРБ в българския парламент, Цветан Цветанов. Той призова сумата да бъде използвана за уюта в бъдещото ново читалище в Скребатно, което изгоря в началото на м. януари тази година при голям пожар заедно с други институции в голямата сграда в центъра на селото. Цветанов призова още, че отделно всеки народен представител може да участва с дарения и индивидуално както и тези които до сега не са посещавали Скребатно да го направят непременно.

„В Скребатно от ГЕРБ винаги сме посрещани като техни чада“, заяви още Цветанов при откриването на благотворителната изложба на уникалните скребабашки баби с огромни сърца пълни с любов и уважение.

Във връзка с предстоящото строителство по възстановяването на огненият погром в Скребатно Цветан Цветанов сподели :

„Това което поехме като ангажимент и това което правителството прави, е да може Междуведомствената комисия по бедствията и авариите да започне процедура за възстановяване на читалището. Стойността, която е входирана като проект е някъде около 350 000 лева„ .

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене