Алое вера – фантастичен натурален продукт

Подобната на гел или желе сърцевина на прекрасното и полезно растение алое вера е изпълнено с множество витамини и противовъзпалителни вещества. Гелът на алоето има много предназначения, за някои от които може и да не сте чували. Когато имате кожно раздразнение или искате да разкрасите косата си, опитайте с алое. Ето за какво още да използвате този чудесен природен продукт.

Срещу ухапвания от насекоми

Прилагането на натурален гел от алое помага за успокояване на подуването, зачервяването, обривите и сърбежа, причинени от ухапвания от различни насекоми – комари, бълхи, пчели, оси, мравки. Противовъзпалителните свойства на алое вера имат силно успокояващо действие върху наранената кожа.

За премахване на грим

Ако търсите природен демакиатор, алое е вашият правилен избор. Освен че премахва всички остатъци от грим, то успокоява кожата, хидратира я в дълбочина и благодарение на антиоксидантите си въздейства против стареещите процеси в кожните клетки.

Лекува мазоли

Алое ефективно повлиява мазоли, пришки и рани, причинени от неудобни обувки или при триене на кожата.

Облекчава изгаряния

Гелът от лечебното растение може да се нанася директно върху кожа, засегната от слънчево или термично изгаряне. Той облекчава усещането за парене и болка, като същевременно намалява и образуването на мехури.

Хидратира кожата

Алое вера е чудесен хидратант за цялото тяло, лице и коса. Прилагано върху лицето, то не оставя усещане за мазна кожа и няма лъщящ ефект.

Вместо балсам за коса

Можете да използвате чисто алое вера като натурален заместител на балсамите за коса, пълни с вредни за здравето съставки. Косата ви ще бъде природно хидратирана, гладка и подхранена. Алое има и антистатичен ефект.

Като заместител на пяната или гела за бръснене

Както знаем, тези продукти пресушават кожата много агресивно. След измиване се появява усещане за опъване, сухота и сърбеж в кожата. Този дискомфорт няма да го има, ако използвате гел от алое вместо стандартен гел за бръснене. Той подхранва и овлажнява кожата.

Полезен е при акне

Алоето помага за намаляване на гнойните пробиви при акне, защото въздейства върху кожата в дълбочина. Благодарение на противовъзпалителните си свойства алое вера потиска бактериалния растеж в кожата, намалява отделянето на себум и понижава условията за разрастване на акнетичното възпаление.

Намалява пърхота

Алое потиска пърхота, защото освен антибактериалните си свойства въздейства и като мощен овлажнител. Това подхранва кожата и контролира сухотата и лющенето.

az-jenata

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене