Пенсионерки-самодейки от Скребатно влязоха в парламента с национални носии и подредиха уникална благотворителна изложба – базар

По покана на депутата Данела Савеклиева, днес в Народното събрание гостуваха пенсионерки от гърменското село Скребатно, които бяха топло посрещнати и от председателят на парламента Цвета Караянчева. Както ги наричат в гоцеделчевско, скребашките баби запознаха  председателят на парламента Цвета Караянчева с проблема с  унищоженото от пожар в селото читалище на 9-ти януари тази година, като бабите от Скребатно, облечени в национални носии подредиха и невероятна благотворителна изложба-базар на ръчно изработени изделия.

Средствата събрани от изложбата ще бъдат вложени в строителството на изпепеленото при пожара читалище в село Скребатно.

Припомняме, че пожарът на 09.01.2019г. изпепели освен 100 – годишното читалище „Христо Ботев“, библиотека, пенсионерския клуб и кметството в селото.

Заедно с уникалните баби от Скребатно бе и кмета на Скребатно Даниела Пидева, народният представител Даниела Савеклиева, представители на Сдружение „Движение – Ние, жените“ Благоевград начело с председателя Здравка Чимева и др.

Както писа Топ Преса на 21-ви февруари, Сдружение „Движение – Ние, жените“ Благоевград  организира в Зала „22-ри септември“ и на площад „Георги Измирлиев – Македончето“ в Благоевград, благотворителна изложба – базар за каузата „ДА ВЪРНЕМ ВЯРАТА И ДУХА В СЕЛО СКРЕБАТНО“, в която се включиха жени от Бачево, Бараково, Скребатно, Горна Брезница и др.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене