Свържете се с нас

Разследване

Скандал в toppresa.com! Мистериозно такси „на порока“ зарибява деца в Гоце Делчев!

Публикувано

на

Напълно незаконно, жълт автомобил маскиран като такси, зарибява малолетни в град Гоце Делчев. Зорките очи на наши читатели, сигнализираха в редакцията на информационна агенция www.toppresa.com, че непознат за сега жълт автомобил, спира пред училища и зарибява малки момичета да влязат и да се повозят, колата била с тъмни стъкла, а като се отворило шофьорското стъкло излизало дим, значи вътреше пушело – неясно какво, цитираме наши читатели. По случая има и сигнал от възмутени жители на град Гоце Делчев в социалната мрежа фейсбук.

На вниманието на иниституциите! Въпросната кола спирала често и пред дома за сираци в града, пред къщи и квартири на социално слаби семейства и зарибявали децата да идат с колата на „купон“. Само можем да предполагаме какво им се предлага на децата, какво се иска от тях и мисълта ни е болезнена.

Призоваваме всеки жител на град Гоце Делчев и региона, който има повече информация по темата, който има снимков и като цяло – доказателствен материял да се свърже с нас и с МВР по случая.

Нужна е отговорност от страна на обществото, а не пасивност, особено когато става въпрос за съмнения за престъпления извършвани с деца. Нещо нередно се случва и е време да го предотвратим.

Следим темата!

коментара

Реклама
loading...
Кликнете, за да коментирате

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Разследване

САМО В ТОП ПРЕСА! Скандалите в РУ на МВР – Гоце Делчев! Цялата истина!

Публикувано

на

Миналата седмица наши колеги от регионална медия, сигнализираха публичното пространство за „уволнението“ или по  точно „остраняването“ на началника ва полицията в град Гоце Делчев, Ангел Зайков. Топ Преса беше критикувана че не взема отношение, питана беше защо мълчи…? 

След като в публичното пространство, излезе новината за „детронирането“ на Зайков, наш репортер си сверзаха със самия Зайков, защото не крием, че с него бяхме в изключителне диалог и добри отношения, като медия и представител на истнституция. На въпроса защо ви уволняват Зайков заяви:“ От медиите разбрах че съм „уволнен“. Истината е че в петък сам депозирах оставката си, като началник на МВР – Гоце Делчев, депозирах и желанието си за напускане на системата. Странно ми е как може да се пише нещо, което не отговаря на истината. Повече не мога да коментирам. Ще говоря, когато получа известние че оставката ми е приета. Такъв е закона.“ коментира случая Зайков. Топ Преса направи и официалбно питане до ОД на МВР – Благоевград, от където ни бяха потвърдени неговите думи. По повод писането че „детранирането“ на Зайков е следствие от „опъван чадър“ над криминално проявени лица, Зайков беше категоричен пред нашия диктофон. “ Това е набедяване. Логиката и фактите са пред всички. Как полицейски началник, може да опъва каквото и да е над лице задържано за действия извършвани в София. Информацията за споменатото лице е публична има я в много сайтове. Тук ще питам за отговори моите адвокати…“ заяви Зайков пред Топ Преса. На въпроса ни „Защо напуска системата и работата си?“, Зайков беше лаконичен и отговори с думите „Скоро ще стане ясно. Ще изненадам всички.“

Междувременно дългогодишният опонент и човек лаещ, пишещ доноси срещу Зайков, който е от родното му село Капривлен община Хаджидимово, бивш полицай К. Лазаров сам парадира пред хора в селото, че той е пуснал мълвата за „уволнението“ на Зайков, имал влияние в медии и тепърва щели да излизат още „истини“. След „уволнението“ на Зайков, Лазаров дал банкет пред своите хора в селото, дори обещал, че като дойде новия началник на РУ – Гоце Делчев пак щял да почерпи. Това е редно д ас епровери и анализира от ониституциите, според нас. Изобщо ситуацията от РУ  на МВР – Гоце Делчев наистина е доста притеснителна, пускат се партенки, лее се помия, спрягат са различни имена от системата в схеми. Говори се че полицаи вътрели бизнес с коли, кафе машини, търговия и услуги, за дългове и давалери… Това е ужасно! За временно назначен началник от днес на местното МВР е утвърден Илия Уручев, дългогодишен криминалист и заместник на вече бившия началник Ангел Зайков. Има един виц, който според местните полицаи е чиста истина, когато видиш двама полицаи от град Гоце Делчев да пият кафе на центъра, след като станат от кафето къде отиват? Отговорът е мното прост – единия отива да топи и доносчини срещу другия и обратното. Жалко е наистина. Така екип не се прави ефективността е на нула. Време е за ПОУКИ!

Следим темата…

коментара

Продължете с четенето

Разследване

Прокуратурата проверява община Банско за издаване на разрешения за строеж на сгради, предназначени за нощни заведения

Публикувано

на

В рамките на осъществяване на функцията по надзора за законност, Районна прокуратура – Разлог е възложила на Областна администрация Благоевград извършване на проверка на Решение № 934, прието от Общински съвет – Банско по протокол от 28.02.2019 г.

С него се забранява издаването на разрешения за строеж на сгради и преустройства на съществуващи помещения в обекти с предназначение за нощни барове, дискотеки, казина, игрални зали, еротик барове и заведения с подобна функция.

         Според прокуратурата, съдържанието на това решение противоречи на конкретни разпоредби на нормативни актове – чл. 19 от Конституцията на Република България, Закона за туризма и Закона за устройство на територията. Това налага извод, че въпросният административен акт е незаконосъобразен.

На първо място, общинският съвет не притежава компетентност за приемане на решение, с което се забранява издаването на разрешения за строеж и преустройства на съществуващи помещения. Законът за устройство на територията предвижда сложен фактически състав, който следва да бъде осъществен за всеки отделен случай във връзка с издаването или отказа от издаване на разрешение за строеж. Общинският съвет не е компетентен орган, за да забрани предварително всички строежи на определен тип сгради в общината.

         Прокуратурата не оспорва местната необходимост от регулиране на отношенията, свързани с експлоатацията на заведенията за развлечения в гр. Банско. Напротив, тази необходимост е налице и в тази посока би могло да бъдат отбелязани редица съображения и примери.

В правомощията на общинския съвет и на кмета на общината са приемането на устройствените планове, както и измененията на същите. В настоящия случай, с въпросното решение Общински съвет – Банско е направил опит с приемането на този административен акт, да приеме стратегия, политика на местно развитие във връзка с допускането на определен вид строежи в строителните граници на гр. Банско. В случая обаче, този опит е незаконосъобразен, не само защото мотивите за това са крайно недостатъчни, но и поради това, че с решението не се приема стратегия или план, а директно се налага забрана за осъществяване на регламентирана в закона дейност от определен административен орган, какъвто е главният архитект на общината.

На практика с решението се „нарежда“ на главния архитект на общината да постановява отказ по всяка една процедура, започната за получаване на разрешение за строеж на барове, казина и др., което също е недопустимо, тъй като засягат самостоятелните правомощия на административен орган.

След извършена проверка от Областна администрация в Благоевград, на 13.03.2019 г. областният управител издал заповед, с която върнал на Общински съвет – Банско за ново обсъждане Решение № 934, постановено в заседание на 28.02.2019 г., като нищожно/незаконосъобразно. Посочва се, че приетият административен акт е в противоречие с приложимите по казуса правни норми и Общински съвет – Банско е излязъл извън рамките на законовите си правомощия.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ