Луда майка от Югозапада изрева: Не съжалявам, че убих бебето си! /СНИМКИ/

„Не ме е срам и не съжалявам, че убих бебето си! Беше уродливо и не исках да ми се смеят в селото. Заради следродилната треска се получи.“

Това обяви пред съселяни майката, която уби новородената си дъщеричка и захвърли трупчето й в найлон до плевнята.

Жестоката касапница се разигра в края на февруари в димитровградското село Сталево. 33-годишната Невена Тенева родила вкъщи третото си детенце. То не изплакало и не изглеждало „хубаво“ след явяването си на бял свят. Затова майката го погубила и изхвърлила на студа.
„Нито жал, нито свян, нито съжаление за убийството. Като камък е! Дори кучката, като роди дете, си го отглежда, а не го захвърля. Нещо повече – страхуваше се да не се раздува историята и да не се разбира“, сподели пред „България Днес“ кметът на селцето Пею Колев.

С това съвсем не приключва цялата драма. Кметът извикал полицаите, които за два часа разкрили случая. След арест от 72 часа Невена е пусната с най-леката мярка за неотклонение – „подписка“.

„И сега сякаш нищо лошо не се е случило. Животът продължава постарому за нея. Излиза, че за една кокошка те вкарват в затвора, а животът на едно бебе не струва нищо“, клати глава кметът на селото, който е трябвало да понесе обидите и псувните на разгневената от разчулата се история майка убийца.

„Наричаше ме какъв ли не – че вместо да й помагам, защото са бедни, съм викнал полиция. Трябва да се разболея, ако й обръщам внимание. Всеки си носи кръста“, добавя Пею Колев.
Невена има двама синове – на 7 и 2 години. Те са дадени в приемни семейства в близко село.
„Големият е Ивелин – много умно и ученолюбиво момче. Рецитираше стихове в читалището. И двете момчета са от различни бащи. Третото, което уби, пък е от трети мъж. Никой от тримата не се явява в нашето село“, разказва още кметът на Сталево.

Невена не работи, а кара болния си баща да го прави. Припечелва от рязане на дърва, копаене на градини и бъркане на бетон. Семейството оцелява с пенсията на бабата и дядото, както и детските.

БУМ НА МЪРТВИ ПЕЛЕНАЧЕТА

Невиждан бум на мъртви бебета беляза великденските празници. Труп на новородено бе открито в найлонов чувал, захвърлено в храсти в Кърджали. Полицаи издирват майката.
В град Рила местен донесе на ръце двумесечното си пеленаче. Спешните медици опитали да го спасят, но бебето издъхнало. 35-годишният мъж първо излъгал, че намерил сукалчето паднало по очи на земята. После признал, че е бащата, и обяснил, че бебето се родило със сърдечен проблем.
В същото време 37-годишна жена родила вкъщи без акушерка в карловското село Иван Вазово, а бебето й починало. Според местни родилката била сектантка.

Тодор Тодоров

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене