/ВИДЕО/ В Гоце Делчев, стартира четвърто издание на „Ученически спортни игри – 2019“

Утвърдената вече като традиция спортна инициатива, за четвърти пореден път в модерната спорната зала „Неврокоп арена“ в Гоце Делчев вчера следобед стартираха „Ученически спортни игри – 2019“ Инициативата за спортната надпревара е на община Гоце Делчев и в нея се включват почти всички средни и основни училища на територията на общината. Учениците са разделени в три възрастови групи: от V до VII клас, от VIII до X клас и от XI клас до XII клас. Училищата от общината ще премерят сили в спортовете Футбол, Баскетбол, Волейбол, Хандбал и Тенис на маса.

Първият ден а ученическите игри започна с хандбални срещи в групата от 5 – 7 клас между отборите на Трето ОУ „Братя Миладинови“ и  Първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“. Последваха още две хандбални срещи в същата група между отборите на училищата: ПМГ „Яне Сандански“ и Първо ОУ ; ПМГ и Трето ОУ.

Ученическите спортни игри ще приключат на 14. март. Денят на официалното закриване на игрите, класирането и награждаването на победителите ще бъде обявено допълнително, съобщиха организаторите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене