Свържете се с нас

Политика

Отново скандали и на извънредната сесия в Гърмен!!

Публикувано

на

Отново със скандали  и препирни е завършила  снощи  насрочената извънредна  сесия в община Гърмен с единствена точка в дневния ред внесена от кмета на общината Минка Капитанова , а именно :Проектиране  и изграждане на постройка и физкултурен салон към сградата на СУ „Йордан Йовков в село Рибново и ремонт на вторият етаж и  на втория етаж на училищната сграда в село Осиково представляваща филиал на СУ “Йордан Йовков в Рибново .

Кой да бъде възложителят на обществените поръчки , бе отново ябълката на раздора –  Община Гърмен в лицето на кмета Минка Капитанова като първостепенен   разпоредител или   директора  на училището  по сметката на което са преведени  средствата за стартиране на строителните дейности в случая Манчо Джуркин .

 

Към предложението за решение общитските съветници  добавиха две точки  4 и 5  които бяха гласувани с пълно мнозинство с 14 „за“ и 0 „против и  въздържали се .

Според  т.4 „Общински съвет възложи на кмета на общината да делегира права на директора на СУ „Йордан Йовков“за възлагане на обществена поръчка за  изграждане на отоплителна инсталация, подмяна на врати, прозорци и саниране на сградата на училището в с.Осиково ,  и според  т.5 „Общинскя съвет възложи  на кмета на общината да делегира права на директора на СУ „Йордан Йовков“за възлагане на обществена поръчка за  изграждане на нов учебен корпус, физкултурен салон и саниране на сградата на училището в с. Рибново.

„  Кмета Минка Капитанова с едната ръка дава а с другата взема“ .Сега пък е издала заповед до директорите на всички училища , изпратена е до съответните училищни счетоводства ,с която  от 1-ви март ,забранява на всички второстепенни разпоредители на бюджетни средства каквито са директорите на училищата да провеждат обществени поръчки . Има колеги които вече са обявили обществени поръчки какъвто е случаят в училището в Дйбница ,те ще  паднат ли .

Не искам  да се мисли, че борбата на  нас директорите е за възлагане на обществени  и комисиони  в което вече сме обвинени . Въпросът е принципен  и е редно  кмета Капитанова да постъпва също принципно „ заяви за Топ Преса  Манчо Джуркин . Той сподели още ,че по скоро целта е  процедурите да се проточат , кмета  на общината да е възложителя и в крайна сметка  да загубим парите защото при това положение вероятността е  МОН  да си  изтегли преведените до момента за  строителството на новия корпус на училището в Рибново и ремонтите на двете училищни сгради  в Осиково и Рибново . До момента  са преведени по сметката на училището в Рибново именно за това   около половин милион лева а ние  вече два месеца не можем да стартираме нито проектиране нито ремонтни дейности „  заяви още Манчо Джуркин .Другата причина която дразни  Минка Капитанова  е, че парите за строителните дейности е ,че парите за тях са преведени в сметката на училището  в Рибново  а не в сметката на общината . Няма как да стане ние да прехвърлим тези средства в сметката на община Гърмен отпуснати ни за тези важни ремонтни и строителни  дейности от МОН и правителството на Бойко Борисов .Колкото и да им се иска на някой  с чужда пита помен да правят ,това няма да  стане .Министъра на образованието Красимир Вълчев бе категоричен ,че парите трябва да са в сметката на училището и ние да проведем обществената поръчка“ заяви Джуркин.

Той бе категоричен че се прави всичко възможно за ограничаване на права  и бавене  на процедурите .

„ Решението ми по  казуса  и респективно и издадената от мен на 1-ми март заповед   са на база  на извършените  одити  и  констатираните  сериозни пропуски и нарушения  от страна на директорите на училища при провежданите от тях обществени поръчки . Нарушават  Закона за обществените поръчки и Закона за устройството на територията .Техническата им документация не е изрядна , има и документи подписани  от не компетентни лица . Глобата само за едно нарушение е  1500 лева и  я отнасям аз като  първостепенен разпоредите и орган контролиращ  дейностите „ заяви  Минка Капитанова . Относно  Дъбница тя коментира ,че  заповедта й за забраната на второстепенните  разпоредите т.е. директорите на училища е от 1-ви март а  директора на училището в Дъбница Илия Цацев на 6-ти март е обявил обществената поръчка  за ремонтните дейности в школото му  което навежда на мисълта ,че ще бъде  анулирана .

От своя страна  директорите на училищата са категорични ,че ще оспорват  заповедта за забраната на Минка Капитанова . Тя също заявява че ще  отнесе  казуса в прокуратурата .

Въпреки всичко обаче , въз основа на  взетото решение от съветниците на извънредното заседание на ОБС  снощи , кмета Минка  Капитанова ще трябва да изпълни  решението  ако то бъде признато за законосъобразно от областния управител на Благоевград –Бисер Михайлов .

 

коментара

Реклама
loading...
1 Коментар

1 коментар

  1. коте

    март 12, 2019 at 19:08

    Според Радой простакът е Манчо

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Политика

Издател и журналист попиля самозабравената хаджидимовалийка Мария Габриел!

Публикувано

на

Марчето е ярък пример – Пази Боже сляпо да прогледа!

Да не ми се обиждат приятелите от ГЕРБ, но не съм съгласен дами с фамилии „Габриел“ и „Майдел“ да оглавяват българска листа за евродепутати, пише Недялко Недялков издател и собственик на агенция ПИК.

Да си върнат първо българските имена, а после ще мислим, твърди той. Или поне да сложат едно тире: Мария Неделчева – Габриел, Ева Паунова – Майдел. Иди-дойди. Но само Майдел?

Габриел винаги ми е звучало като Гаргамел. Майдел – като шмайзер.

Не оспорвам приноса на двете напористи девойки в евроинтеграцията, инициативите им, енергията, комсомолската екзалтираност и прочие.

Така или иначе обаче, за повечето българи те си остават символ на „креватния кариеризъм“. И безродничеството. Брюкселски снахички, прокопсали покрай съпрузите и кумовете си. (Да не забравяме, че кум на г-жа Габриел е самият Жозеф Дол). Говорещи български с акцент. Скучни, равни и послушни като самия Евросъюз.

Смятам, че листата на ГЕРБ чисто символно трябва да бъде поведена от авторитетите в партията.

Защо не от Бойко Борисов? От Томислав Дончев? От Йорданка Фандъкова? От Димитър Николов? След изборите те биха могли да се оттеглят и да отстъпят на следващия в листата. Въпросът обаче е в посланието, в примера и морала.

Лиляна Павлова също е достоен, работлив човек, доказал се на всеки пост, който е заемала.

Възможности – много. „Габриел“ и „Майдел“ начело на листата няма да доведе до електорален ентусиазъм, казвам ви.

Всъщност – Корнелия направо ще почерпи, заявава накрая скандалния издател. На него явно н ему е известно че в родното Хаджидимово, Марчето отдавна е заклеймена. Толкова си е повярвала че е от голямото „Добро утро“ че един път не се сети да мине и да види близките си в родното градче. Пази Боже сляпо да прогледа!

коментара

Продължете с четенето

Политика

Ето кой оглави листата на социалистите за евровота

Публикувано

на

Елена Йончева е избрана за водач на листата на „БСП за България“ за евроизборите. Кандидатурата на журналистката бе предложена от Изпълнителното бюро на партията и представена от лидера на БСП Корнелия Нинова пред Националния съвет.

Освен Йончева, кандидат за първото място в листата бе и президентът на ПЕС Сергей Станишев. След проведеното тайно гласуване Йончева е получила 95 гласа от Националния съвет, а Станишев – 75. Процесът на номинации за изборите за Европейски парламент в БСП започна след конгреса на 26 януари 2019 г., когато най-висшият партиен орган прие и платформата за предстоящия вот. Очаква се цялата листа да бъде подредена в началото на месец април.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

март 2019
П В С Ч П С Н
« февр.    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

ПОПУЛЯРНИ