Бащата, заклал с брадва сина си от Петричко село: “Убих го заради мъките, тормоза, побоищата”, едва ли ще влезе в съда

82-годишният Иван Срадков от петричкото село Мендово, който уби родния си син заради системен пиянски тормоз, едва ли ще може да бъде изправен в съда. Не само заради преклонната си възраст, но и заради тежко заболяване. Насроченото за вчера съдебно заседание не се състоя, тъй като той не се яви заради влошено здравословно състояние.

Председателят на 5-членния съдебен състав Атанас Маскръчки назначи съдебномедицинска експертиза и възложи на вещото лице да установи дали възрастният подсъдим е в състояние да пътува и участва в процеса, тъй като има голям херниален сак и съществува опасност да се спука. Поради тази причина делото бе отложено за април.

В пристъп на отчаяние на 16 юли 2016 г. Иван Срадков уби с брадва 48-годишния си син Румен. Сутринта казал на жена си, че синът им повече няма да пие ракия, след което отишъл при кмета на селото да се предаде.

След като бе арестуван, в съдебна зала той направи покъртително признание: „Направих това убийство заради мъките, тормоза, побоищата… Все ни търсеше пари за ракия. Никъде не работеше, заради пустото пиене що животни продадохме. Като свършеха парите от пенсиите, ни пребиваше. На мен счупи ръката, а на майка си крака”, каза Иван Срадков.

Адвокат Велик Гогов изтъкна, че родителите са търсели многократно помощ от полицията заради издевателствата на сина им, но органите на реда не са взели нужните мерки. „Един човек, който през целия си 80-годишен житейски път е правил само добро, е бил принуден да убие, за да се отърве от мъките си, които е търпял повече от 10 години“, пледира защитата.

Иван Срадков бе освободен под парична гаранция от 300 лв. поради липса от опасност да се укрие или извърши друго престъпление./struma.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене