Теленор ще облъчва Мелник! ЖИТЕЛИТЕ НА МЕЛНИК ЗАСТРАШЕНИ ОТ РАК И ДНК БОЛЕСТИ!

Министерският съвет взе решение днес за учредяване на безсрочно възмездно право на строеж върху поземлен имот в горска територия – публична държавна собственост, който се намира в землището на град Мелник.

Теренът е с площ 400 кв. метра и се намира в района на Държавно горско стопанство – Сандански към Югозападно държавно предприятие – Благоевград. Той ще бъде използван за изграждане на стълб за телекомуникационно оборудване и съоръжения на техническата инфраструктура към него на обект: „Базова станция № 2142“. „Теленор България“ ЕАД ще заплати по сметка на ДП „Югозападно държавно предприятие“ – Благоевград цена за учредяване на право на строеж в размер на 4488 лв. и цена за компенсационно залесяване на стойност 453,60 лева. По сметката на Изпълнителна агенция по горите ще бъдат заплатени режийни разноски на стойност 89,76 лева, а по сметка на община Сандански ще бъде заплатен данък за придобиване на ограничено вещно право в размер, определен от общинския съвет.

Местните жители са претеснени от тази новина, защото всички знаят за вредата от антените на мобилните оператори.

Лъчението на тези антени въздейства с малки дози, но дълго време, върху ДНК и променя генетично клетките. Това са изводи от 10-годишни изследвания, предоставени неотдавна на Световната здравна организация (СЗО)“, обясни инж. Бучков, специалист по темата, пред Топ Преса.

Последните една-две години в бл. 31 в „Люлин-1“ зачестили смъртните случаи на онкологично болни. Блокът е панелен и е до бившата ХХVI поликлиника, сега медицински център. Над единия от входовете е побита GSM-антена.

„Аз се разболях от рак преди две години. Тогава бях 58-годишна. Оперираха ме, изрязаха тумора. Но после откриха разсейки и минах петмесечен курс химиотерапия, а сега ми предстои двумесечен“, изповядва се г-жа Ирина Антонова. Тя живее във вх. В на 7-ия етаж. Този вход е по-висок от съседните три входа, върху които е монтирана преди 2 години GSM-антена. Разстоянието от мачтата до вх.В е към 40 метра. А електромагнитното поле на тези клетъчни антени има опасно лъчение до 70 м в хоризонтална посока“, пише човек по темата в социалните мрежи, пожелал анонимност.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене