Свържете се с нас

Таблоид

Пребиха пенсионер от Югозапада за 2 лв. Рецивидист нахълта в дома му

Публикувано

на

Рецидивист, излязъл наскоро от затвора, преби жестоко съседа си за 2 лв. 62-г. бивш механоелектротехник в ТЕЦ “Бобов дол” Добрин Николов е настанен в хирургичното отделение на общинската болница в Дупница с комоцио и множество кръвонасядания по лицето и тялото.

Репортер на “Струма” го посети в болничната стая. Ето емоционалния разказ на Д. Николов за инцидента:

“Румен Чучуков ме преби в дома ми. В събота вечерта около 21,00 ч. изкърти вратата на стаята ми и нахлу вътре, въоръжен с бухалка, малка секира и нож… Аз бях заспал, събудих се от удара по вратата. Докато се окопитя, Румен влезе вътре и започна да ме налага с бухалката, като крещеше: „Дай ми пари, взел си пенсията”. Обясних му, че съм пред пенсия и нямам пари, но той продължи с тормоза. Извади изпод якето си малка секира и я сложи на масата. От единия джоб извади нож и го опря на гърлото ми, като продължаваше да ми крещи да му дам пари. Риташе ме и ме удряше с ръцете където му падне. Тормозът продължи около 1 ч. Имах само два лева и му ги дадох. Остави ме да лежа целия облян в кръв. Преби ме от бой и ме съсипа за 2 лева. Боли ме и тялото, и душата. На тази възраст да ме бият… Това трудно се преглъща,  но поне останах жив.

Румен Чучуков е с две години по-голям от мен. Изкара живота си в затвора. Цанеше се за пастир, но след време открадне по някое животно и бяга от фермата. Близо 30 г. изкара в затвора. Давал съм му пари назаем, но никога не ми ги е връщал. Изпиваше ги и забравяше да ми ги върне. Последно му дадох 20 лв. пред свидетели, но вместо да ми ги върне той ме преби да иска още”, разказа Д. Николов и продължи: “Имам една дъщеря, тя е семейна в Кюстендил. В неделя след побоя цял ден лежах вкъщи. Съседи се обадили на дъщеря ми и тя пристигна от Кюстендил, като ме видя в какво състояние съм, веднага ме докара в болницата в Дупница. Цялото ми тяло е в синини. Болките са непоносими. Страхувам се за живота си, като изляза от болница е се прибера вкъщи, каква е гаранцията, че този пак няма да ме нападне. Дано го задържат. От крадец не може човек да се опази”, разказа през сълзи Д. Николов от болничното легло.

Румен Чучуков е задържан от полицията, освидетелстван е в Спешен център и е откаран в ареста в РУП – Дупница. За инцидента с пребития мъж е уведомена и Районна прокуратура – Дупница.

коментара

Таблоид

Радиация трови в Кюстендилско!

Публикувано

на

Радиоактивност трови минералната вода в кюстендилското село Невестино.
Това предупредиха от регионалната инспекция по здравеопазване, като призоваха хората да не я консумират. При изследвания за балнеологичната оценка на минералния извор, който е на 472 м дълбочина, е установена повишена радиоактивност.

„В момента не е удачно тази вода да се използва за пиене от населението. Мярката е временна и е до излизане на окончателните резултати. В случай че нещата се променят в показателите на водата, това ще бъде променено и съответно табелата ще се махне, но докато трае проучването, сме длъжни да информираме хората, така че да е ясно, че не е подходяща за пиене“, коментира пред медиите Георги Стоянов, началник на отдел в Инспекцията по здравеопазване в Кюстендил.
От много години пътуващите от Кюстендил към Благоевград спират в Невестино, за да пълнят туби с минерална вода. Но сега са поставени предупредителни табели, че водата може да е опасна за здравето им и е препоръчително да не го правят. „От десетилетия си пием водата и нищо ни няма. Не виждам причина сега да спрем. Тровим се с лошите храни, така че една вода не може да ни уплаши“, коментираха с усмивка жители на Невестино. Местните хора от Кюстендилско признават, че няма паника.

Подобно е отношението и на хората в Хасковско, които от 2017 г. имат проблеми с уран във водата, но продължават да я пият. Тогава във водата бяха открити повишени стойности на радиоактивния елемент, а местните получиха забрана да пият и да се къпят с живителната течност по домовете си.

Към селата Върбица, Сталево, Светлина, Бориславци и Динево от началото на годината още две получиха забрана да консумират вода от чешмата. В Свирково и Дряново пристигна водоноска, също заради повишени нива на уран. Ако в човешкия организъм се натрупат стойности над допустимите, уранът може да увреди всички клетки в човешкия организъм. От община Хасково започнаха изграждането на нови кладенци и водопроводи. Целта им е да смесят водата и така да паднат стойностите на естествен уран. Напук на всички предупреждения, местните хора пият и готвят с вода от чешмите си, признавайки, че не усещат да имат проблеми със здравето.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

В сезона на черешите: Ранните праскови по-евтини от червения плод на пазара в Благоевград, търговци коментират: И на 2,50 лв. килограма слабо се купуват!

Публикувано

на

Ранните праскови предлагани на пазара в Благоевград днес се търгуваха за цена от 1,80 лв. за килограм с около един лев по-евтино от черешите, на които в момента е сезона. Цените на вкусния червен плод днес се продаваха от 2,50 лв. за килограм до 4,50 лева.

Млада търговка, застанала на моста на площада разказа на наш репортер: „Днес е пазарен ден и давам черешите 2, 50 лева за килограм, иначе по 3 лева ги продавам. От Кюстендил сме, ама не сме производители прекупуваме ги от производителите и ни ги дават на 1,50 лева. Няма такова нещо спекула не са 60 ст. През един лев ги даваме, нали трябва и ние нещо да изкараме. Днес купуват, че е пазарен ден, иначе е слабо като с всичко останало. Ама доволно, колкото толкова“ , ведро завърши бременната продавачка на сладкия плод.

Освен тези череши на 2,50 лева имаше и по-червени и по-узрели от производител от кресненското село Сливница, който си похвали продукцията. От нас по на юг са по-вкусни, каза той.

Другият сезонен плод ягодата се търгуваше от 4 до 5 лева. Тази година е изключително неблагоприятна за този плод. Много от продукцията се е скапала още на полето и затова държи такава цена.

Вестник “ Топ Преса “

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юни 2019
П В С Ч П С Н
« май    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

ПОПУЛЯРНИ