Танцов клуб „Мехомия“ Разлог празнува 10 годишен юбилей с блестящ концерт в Девин

На 8, 9 и 10 март Танцов клуб „Мехомия“ Разлог взе участие в семинар по български фолклор, организиран ежегодно от Хотел СПА „Орфей“ Девин, Община Девин и доц. Георги Гаров.

Участието съвпадна с 10–тия рожден ден на клуба, който е на 9 март 2009г.!

По този повод на 8 март в салона на читалището в Девин бе организиран концерт в който участие взеха домакините „Девин денс клуб“, Роял бенд със солист  неврокопската  певица Кинче Вълчева, прекрасния изпълнител от родопското село Сатовча ,Милко Бошнаков, ТК „Воденица“ – Хасково, ТК „Чайка“ – Бургас и Поморие, ТК „Жар“ – Казанлък и Танцов състав при читалище Мало Конаре.

Атракцията на концерта разбира се бяха юбилярите от ТК „Мехомия“ , които откриха  със спиращо дъха ревю на автентични облекла от Разложко. Финалът на концерта бе поверен също на гостите от Разлог – Танцов клуб „Мехомия“, които вдигнаха на крака публиката с впечатляващи мъжки и женски танци, и патентованото от „Мехомия“ хоро под съпровода на жива музика! Режисьор на концерта беше доц. Георги Гаров.

Така ,с пре  много емоции членовете на танцовия клуб посрещнаха рожденият си ден в 00.00 часа на 9 март.

Изненади имаше както за рождениците от техните приятели от гостуващите танцови клубове, така и от рождениците за хората, които са част от тяхната история.

Със забавни и трогателни подаръци и изпълнения танцьорите благодариха на ръководителя им Данаил Атанасов, създателя им доц. Георги Гаров и екс – корепетитора и приятел на всички Стефан Йорданов.

Както се полага на рождена ден ТК „Мехомия“ получи от Читалище Разлог торта със свещички!

Бъдете здрави, приятели и нека българщината, която носите в себе си, да пребъде навеки!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене