Момчетата на Николай Пиргов от „Пирин 64“ с много важна победа

Вчера, в Неврокоп Арена, Пирин 64 победи втория във временното класиране отбор – Добруджа . Момчетата на Николай Пиргов изиграха много силен мач. Започнаха много мотивирано, като играеха така през целия мач и не оставиха шансове на гостите. На полувремето пиринци се оттеглиха с четири гола преднина (16:12).

След почивката неврокопчани продължиха с още по-силна игра и увеличиха разликата. Последва лек спад на играта, което позволи на гостите да намалят разликата до два гола. Домакините,обаче, отново вдигнаха оборотите и започнаха постепенно отново да трупат сериозна преднина, като в края на мача треньорът на домакините пусна в игра всички състезатели, които бяха в групата, които продължиха със силна игра.

Силно включване направи дясното крило Димитър Павлов. За пореден път силният коз за крайната победа се оказа колективът и борбеният дух на целият отбор, а с подкрепата и на публиката мачът завърши при резултат (36:28) Така Пирин 64 взе тъй задължителната победа и отново се изкачи на четвърта позиция. В последния кръг в директен сблъсък във Варна Пирин 64 ще се изправи срещу Спартак Варна като и равенството ще е достатъчно на нашите момчета да задържат позицията и да се класират за плейофите за разпределение на медалите в първенството.

Преди това, на Пирин 64 им предстои игра за финалите за купа България, на които град Гоце Делчев е домакин. Турнирът ще се проведе на 16 и 17 март, като нашите момчета излизат във втория полуфинал именно срещу Спартак Варна от 18:30 часа на 16 март (събота). Преди тях, в първия полуфинал от 16:00 часа играят Локомотив Варна и НСА.

 

Призоваваме публиката да напълни залата и да се създаде една невероятна атмосфера за игра. Ще има и много изненади и подаръци за феновете.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене