Благоевградският рапър Блеки: Днешният рап не ми харесва!

Представи се на нашите читатели…

– Казвам се Николай Иванов Виделов. От Благоевград съм. На 32 години. Израснал в квартал Еленово. Занимавам се с музика от 2004 година професионално. Слушам тази музика от 2000 година до ден днешен и съм много доволен от този факт. Имам над 40 песни записани и ще продължавам още.

Казваш, че от 2000 година слушаш хипхоп, а преди това?

– Преди това слушах каквото ми попадне. Без претенции. Но дойде такъв момент, в който Хип-Хопа ме завладя.

Кой беше първият изпълнител, който те впечатли?

– Fat Joe. От там започнах да слушам 2Pac, старите маймуни от Хип-Хопа. Сега в момента днешният рап не може да се нарече и рап. Не ми харесва. С тия трап вълни и всякакви глупости въобще не ми е на сърцето. От българският рап има някакви единици на днешно време, които ми допадат. Но като цяло мога да нарека една голяма помия българският Хип-Хоп в момента.

Говориш за новите нали?

– За новите, които сега излизат. Имам чувството, че нарочно се изживяват като рапъри в кавички.

Лошото е и, че се самоимитират.

– Да. Показват си простотията. Не е като едно време, ти знаеш много добре как се пише текст. Сега текст се пише за пет минути, две думи запомнящи се, изпяват го и това е. Хората явно обичат простият начин на изразяване.

Новият български рап стана като старата чалга…

– Да, като ретро чалгата. Две фрази запомнящи се и това е. Не е като едно време текста го обмисляш, за да има някакво послание. Да те докосне един вид.

Какво ще кажеш за South-West Hip-Hop Fest? За втора година участваш в него. Надяваме се да има и трета.

– Този фест дава шанс на младите изпълнители в нашия край. Надявам се тази традиция да продължи. Хубаво е младите таланти да се развиват и да има сцена за изява. Готино парти се получи вчера. Хората останаха доволни…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене