Песен на Софи Маринова полита в Космоса

Софи Маринова

В безкрайния космос ще полети парчето на ромската перла Софи Маринова „Любовни думи“ на борда на руската експедиция „Союз“ 40 в края на септември.

След като преди 37 години корабът на НАСА „Вояджър“ изнесе в пространството „Излел е Дельо хайдутин“ в изпълнение на Валя Балканска, Софка ще се превърне във втората ни представителка пред чуждопланетните цивилизации.

Продуцентите на покриващата 5 октави ектрополска певица от „Съни мюзик“ уредили междузвездния гастрол. Заварката станала покрай руската космонавтка Елена Серова.

38-годишната красавица, която носи флага на страната си на откриването на олимпиадата в Сочи, бе избрана да участва в „Союз 40“ още през 2006-а. Серова, която е машинен инженер по професия, гостува у нас година по-късно за лекция в Техническия университет във Варна.

Рускинята остава впечатлена от ритмите на родния поп-фолк, което не остава скрито от издателите на Софи Маринова.

След дълго ходене по мъките те успяват да установят контакт с космонавтката и да й предложат да си избере парче от репертоара на ромката, което да вземе със себе си в Космоса.

След няколкомесечни колебания Серова се спира на „Любовни думи“ и преди броени дни дава положителен отговор на продуцентите./snews.bg/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене