Хубавата Елена от Blagoevgrad-News: Искам да остана да работя и да живея в родината си!

От няколко месеца в Blagoevgrad-News има ново лице, което се появява в репортажите. Топ Преса ви представя Елена, която вече има и авторска рубрика „Inside of AUBG”

Би ли се представила на нашите читатели…

Казвам се Елена Стоилкова на 22 години от Благоевград. В момента съм студентка втора година в английски университет, като в същото време и работя  в Благоевград , като репортер в най-добрата информационна агенция в региона – Blagoevgrad-News.  Завърших своето  средно образование в НХГ „ Св.св. Кирил и Методий” в паралелка с български и английски език, като изучаването на английски език беше интензивно и много ми помогна за влизането в университет извън рамките на България.

Защо избра да се занимаваш със журналистика?

– Още в гимназията започнах да проявявам голям интерес към журналистиката и исках да навляза по-дълбоко в материята й. В гимназията имах възможността да бъда част от клуба по журналистика, където научих много полезни неща, за писането,за откриването на истината във всяка история и как да представям ДОБРАТА новина. Този клуб по журналистика ми даде много познания и за това реших след завършването на гимназията да кандидатствам във Софийския университет със специалност „журналистика”. Писането винаги е било…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене