Свържете се с нас

Крими

Жена от Дупница заяви пред камера, че ще сложи край на живота си!

Публикувано

на

Топ Преса и предаването „НЕУДОБНИТЕ“ са последната надежда на нашата читателка, която потърси Методи Байрактарски за да сподели за своите проблеми.

Дами и господа, представям  Ви една жена от Дупница. Няма да споменаваме името й, защото тази жена има проблем. Тя реши да го сподели с Топ Преса и предаването Неудобните и ние и даваме думата.

– Добър ден. Моят проблем е, че съм жена под домашно насилие от три години. От сестра ми и от племенника ми. За да стигна до тук значи на мен ми е вече дошло до гуша от тях. Първоначално през 2015 година проблема започна от там, че юли месец 2015 година получаваме писмо от НАП, че майка ми дължи над 4000 лв. Попитах сестра ми и майка ми защо са тези пари. Те не ми обясняват нещата. Януари 2016 година аз завеждам преписка в прокуратурата в Дупница, където преписката се гледа от прокурор Кожухарова. Вместо тя да направи проверка и да види в НАП как стоят нещата, тя явно нещо има връзки със сестра ми и се съюзяват двете и отиват при психиатър в Дупница. Аз никога не съм ходила при него, но те изваждат документ, че съм луда от 20 години и лекувана там. Това е пълна лъжа. От там тръгнаха и другите проблеми. След като са разпитвали сестра ми в полицията относно моята жалба за тази голяма сума, която майка ми дължи, тя представя това медицинско. Изкарва ме луда. След това полицаят и мен ме разпитва и ми казва, че има медицинско, че съм луда. Пожелах да го видя. Действително имаше приложено медицинско удостоверение, че съм лекувана 20 години при психиатър. Това са пълни лъжи….

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

 

коментара

Крими

Срещу парична гаранция от над 2000 лева и образувани дела освободиха задържаните при полицейския щурм „Антидрога“ в Гоце Делчев, Гърмен и Хаджидимово

Публикувано

на

Задържаните преди дни при масовите обиски  по време на полицейската акция „ Антидрога“ в Гоце Делчев , Гърмен и Хаджидимово са освободени  от ареста срещу  парични гаранции в порядъка от над 2000 лева .

Срещу тях са образувани съдебни дела . Запознати коментираха, че най- строго е приложен законът  срещу задържаните баща и син Ангел Гроздарев –Чумата и  синът му  Стоян.

При извършеният обиск на стопанската сграда  срещу  чинарите в Марчево  стопанисвана от двамата , антимафиотите са се  натъкнали на  супер модерна лаборатория за наркотици последна дума на техниката за стотици хиляди лева .Тя е била разположена в специално пригодено помещение за наркооранжерия. Иззети са около 47 грама зелена тревиста маса, пластмасови кофички, чаши от кафе със засадена стотици корени  зелена тревиста маса и оборудване за отглеждането й.

По време на акцията  в Гърмен  от бившата  стопанска сграда стопанисвана от Ангел Гроздарев  -Чумата  бяха иззети  още  мобилен апарат, СИМ карта, лаптоп и флаш памет, а  служители в селото след тараш в  къща,също  обитавана от Гроздареви, е било намерено и иззето оборудване за отглеждане на канабис и мобилни апарати.

 

Както писа Топ Преса ,криминалисти от Благоевград и Гоце Делчев щурмуваха преди дни  града и съседните  общини  с масови обиски в търсене на наркотици.

Разкрити бяха  наркооранжерии, иззети бяха над 15 кг канабис, а  шестима бяха задържани при специализираната  полицейска операция по линия „Наркотици“ на територията, обслужвана от РУ-Гоце Делчев.

Щурмът започна от ул. „Дунав“в Гоце Делчев , където на адреса на криминалнопроявения с прякор „Четвъртинката“ бе открита нарколаборатория, супер модерна за производство и пакетиране на канабис. Арестуван бе и известният в града Димитър Крушовски с прякор Крушата.

В хода на операцията бяха извършени претърсвания в 11 обекта, намиращи се на територията на общините Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен. Проверени бяха  жилища и имоти на задържаните лица, а също и 5 автомобила, ползвани от тях.

За шестимата щракнаха и белезниците. Предстоят съдебни дела. Повечето от задържаните по време на акцията са криминално проявени лица с дебели  полицейски досиета.

Същите, месеци преди акцията са били наблюдавани и следени  от службите .

В жилище в Гоце Делчев, обитавано от 45-годишен мъж, бе открит около 1 килограм канабис и бяха  иззети около 131 броя различни по вид и калибър боеприпаси без необходимите  документи  за съхранение и притежание. Намерени бяха  също и  не малки  количества парични суми.

 

От частен дом в Гоце Делчев, обитаван от 37-годишен мъж пък бяха  иззети: мобилни апарати и документи от леки автомобили. Проверена бе къща за гости в село Тешево, стопанисвана също от 37 годишният мъж , където бяха  открити и иззети  около 2.5 грама канабис, пластики от СИМ-карти и мобилен апарат.В проверената  втора къща стопанисвана от същия човек антимафиотите от Благоевград и Гоце Делчев  иззеха още  1 килограм суха, тревиста маса, реагираща положително на канабис.

От частен дом на 31-годишен в Мосомище пък бяха  изети: лаптоп, мобилен апарат, СИМ карта, флаш памет и електронна везна.

Работата по случаите  в Гоце Делчев, Хаджидимово и Гърмен  продължава , съобщиха от МВР.

 

коментара

Продължете с четенето

Крими

Три години условно за бизнесмен от Благоевград за укриване на данъци в особено големи размери

Публикувано

на

Три години условно,с пет години изпитателен срок, глоба от 2 хил.лв. и конфискация на 1/4 /една четвърт/ идеална част от поземлен имот получи собственик на фирма в Благоевград.

На 21.10.2019г., по наказателно общ характер дело № 592/2017, Окръжният съдия Атанаска Китипова призна С.К.И. за виновен за Укриване и неплащане на данъчни задължения на две дъщерни фирми в качеството му на техен едноличен собственик и управител. – за периода от 13.03.2008г. до 27.01.2015г., при условията на продължавано престъпление мъжът е избегнал установяване и плащане на данъчни задължения по една от фирмите си в особено големи размери – 26 993.98 лв. /от които 18 020 лв. данъчни задължения – ДДС за внасяне и 8 973.98 лв. дължим данък по ЗКПО, престъпление по чл. 255, ал.3 вр. ал.1, т.2, пр.2 вр.чл.26, ал.1 НК: – за периода от 08.08.2013 г. до 18.01.2016 г. отново при условията на продължавано престъпление, по другата си фирма, С.К.И. е избегнал установяване и плащане на данъчни задължения в големи размери – 10 049.70 лв./от които 6 689.80 лв. данъчни задължения – ДДС за внасяне и 3 359.90 лв. дължим данък по ЗКПО, престъпление по чл. 255, ал.1, т.2, пр.2 във вр. с чл.26, ал.1 от НК.

Присъдата може да се обжалва или протестира в 15-дневен срок от днес пред САС.

коментара

Продължете с четенето
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

октомври 2019
П В С Ч П С Н
« сеп.    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

ПОПУЛЯРНИ