Пъдпъдъчи яйца върху домати по провансалски

Необходими съставки:

домати - 3 броя
пъдпъдъчи яйца – 20 броя
краве масло – 3 супени лъжици
чесън – 4 скилидки
риган – 1/2 чаена лъжица
босилек – 1/2 чаена лъжица

Рецептата:

Точно две са основните съставки на това прекрасно ястие! Толкова лесно, с толкова достъпни продукти, това фино ястие ще поглези сетивата ви. Пъдпъдъчите яйца върху домати по провансалски са не само още една идея как да приготвите пъдпъдъчи яйца, а и още една идея как да хапнете качествено, без да влагате много средства, както и без да влагате усилия. Много свежо и същевременно много засищащо ястие, пъдпъдъчите яйца върху домати по провансалски е ястие, което заслужава да намери място на лятната трапеза, когато доматите са най-вкусни и са в изобилие.

  1. Първата стъпка от рецептата за пъдпъдъчи яйца по провансалски е изборът и подготовката на доматите. Най-вкусни са доматите през лятото, когато са в сезон. Изберете ароматни и добре узрели домати. Нарежете на колелца. По желание може предварително да ги обелите.
  2. Намажете дъното на тава с ½ от маслото и разпределете доматите. Посолете с около 1 чаена лъжица сол, поръсете с подправките. Нарежете скилидкичете чесън на филийки и ги разпределете сред доматите. Сложете останалото краве масло върху доматите и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20-25 минути.
  3. Когато доматите са омекнали ги извадете от фурната и чукнете пъдпъдъчите яйца равномерно из тавата. Върнете обратно във фурната и я изключете. След 5-6 минути яйцата по провансалски са готови да бъдат сервирани.

Рецептата за пъдпъдъчи яйца върху домати по провансалски е изпълнена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене