Свържете се с нас

Анализи и Коментари

Владимир Велчев бе оправдан от окръжен съд за сделката със сградата на НТС

Публикувано

на

Експредседателят на сдружението “Териториална организация на научно-техническите съюзи – Благоевград” Владимир Велчев бе признат за невиновен за скандалната сделка със сградата на НТС, която бе отдадена за 30-годишно ползване срещу 10 000 лв. на фамилия Чингови.

Оправдателната присъда бе постановена вчера от окръжния съдия Величка Пандева. В хода на делото бяха разпитани множество свидетели, сред които членове на сдружението и бивши наематели, ползвали помещения в сградата до областната управа в Благоевград. При преценката на доказателствата е натежала експертизата, според която последните три години, преди да бъде сключена сделката, финансовото състояние на сдружението било влошено.

Припомняме, че инж. Владимир Велчев бе обвинен за съзнателно сключване на неизгодна сделка, престъпление по чл. 220, ал. 2 от НК, за това, че на 02.08.2013 г. в Благоевград в качеството си на председател на сдружение с идеална цел в частна полза “Териториална организация на научно-техническите съюзи – Благоевград” е учредил вещно право на ползване за срок от 30 години на административна шестетажна сграда за сумата от 10 000 лева в полза на “НТС – Благоевград” ЕООД с управител Георги Чингов.

Според обвинението от действията на Владимир Велев е произлязла значителна вреда за сдружението – 3 120 374,03 лева, като случаят е особено тежък. Както “Струма” писа, сградата на Дома на техниката, който се намира в топцентъра на пл. “Георги Измирлиев” в Благоевград, бе превзета от фамилия Чингови с няколко хода. Първо Райка Чингова се бетонира като председател на сдружение “ТО на НТС – Благоевград”, след което се свиква общо събрание, на което се решава да се регистрира фирма “НТС – Благоевград” ЕООД за развиване на търговска дейност. На събранието, проведено на 2 февруари 2013 г., участват 15 човека, които са роднини или свързани лица. В “клуба по научно-технически интереси” са формирани няколко подгрупи.

В първата е председателката Райка Чингова, нейният съпруг Георги и брат му Светослав, във втората – строителният предприемач Марин Джалев и съпругата му Мария, в третата – учителката по литература Марияна Митова, съпругът й Петър Митов, както и нейният брат Ичко Янев, майка й Атанаска Янева, която е чистачка в НТС, и баща й Васил Янев. В четвъртата са инж. Владимир Велчев, съпругата му Светла Велчева и Бойко Пандурски.

В последната, пета група, са Зоя и Аспарух Марчеви, тъщата и тъстът на безследно изчезналия бос на СИК Кирил Цветанов-Буята, които живеят на една и съща улица с Чингова. Следващият ход, който прави председателят на сдружението Райка Чингова, е да продаде 100 дружествени дяла на новорегистрираната фирма “НТС – Благоевград” ЕООД на съпруга си Георги. Следва отдаване на сградата за вещно ползване на фирмата му, което става с решение на общото събрание, проведено на 28 юли 2013 г. в Търговище, където е преместена регистрацията на сдружението. Георги Чингов получава правото на ползване за 30 години срещу 10 000 лв., или по 28 лв. месечно. Срещу това той се задължаваше да предоставя при необходимост за нуждите на сдружението офиси на 4-и и 5-и етаж от 6-етажната сграда, да плаща разходите за ток, вода, местни данъци и такси.

Председател на сдружението в този момент е Владимир Велчев, който работи като портиер в сградата на НТС, и именно той подписва нотариалния акт за отдаване на сградата. През ноември 2016 г. фамилия Чингови направи съкрушителен бизнес удар, като успя да даде част от НТС под наем на Разплащателната агенция. 3 етажа от сградата и 200 кв.м от партера бяха отстъпени за ползване под наем за 5 г. срещу сумата от 470 000 лв. след сключен договор между изпълнителния директор на ДФ “Земеделие” Румен Порожанов, настоящ земеделски министър, и собственика на “НТС – Благоевград” ЕООД Георги Чингов. В самото начало на наказателния процес срещу Владимир Велчев Райка Чингова се отказа да бъде конституирана като граждански ищец и да претендира за причинените вреди. Присъдата не е окончателна, тъй като подлежи на обжалване и протест пред САС. в.Струма

коментара

Анализи и Коментари

Митът „Крибул“ рухна!

Публикувано

на

ЛЕЧИТЕЛИТЕ ОТ РОДОПСКОТО СЕЛО СЕ ЗАХВАНАХА СЪС ЗЕМЕДЕЛИЕ!

СБЪДНА СЕ МЕЧТАТА НА БАБА ХАВА, БАБА ЮЛИЯ ИЛИ „КРИБУЛСКАТА ВАНГА“ – НЯМА ТУРИСТИ, НЯМА ЗОР, СЕМЕЙСТВОТО И СЕ ЗАХВАНА ДА ГЛЕДА ЯГОДИ!

ДАТАТА Е 12.09.2013 г. КАРБОВСКИ НЕ Е ЧУЛ ЗА КРИБУЛ! ТОП ПРЕСА БЕШЕ ПЪРВАТА МЕДИЯ КОЯТО НАПРАВИ РЕПОРТАЖ ЗА БАБАТА КОЯТО ОТ МАГАРЕ СЕ ЯХНА НА СКЪП ДЖИП ПРАВЕЙКИ ПАРИ ОТ БОЛКАТА НА ХОРАТА! 

Това което толкова години ви говореше Топ Преса се сбъдна. Митът наречен „Крибул“ и индустрията за „лечение“ на болни свърши. Проверка на наши репортери в родопското село, прочуло се с лековитият камък в местността „Скрибина“, установи че напливът на туристи, желаещи да изпробват „тайнстевата сила“ на камъка е спаднал драстично и стига почти до нулата. Причината за това, която всичики местни визират е самозабравянето на семейството на шаманката Баба Юлия или Баба Хава, които превърнаха местността в бащиния и частна собственост. Случаят със лековитият камък, тръгна именно от сайта на информационна агенция www.toppresa.com, които направихме една стара легенда популярна в България и по света. Напливът който нашите поблукации създахова към Крибул, започна най – нагло да бъде осребряван и превърна семейството на баба Юлия в млади милионери, коментират местните. Наглостта на сина и Иван Земеделски, стигна до там да си купи „Хамър“ за петдесет бона на гърба на болката на хората. Недеволни „пациенти“, облекчени но само финансово, започнаха да пишат по социалните мрежи и до нас, че семейството на баба Юлия ,само ги щави с пари и не са видели лек от тях. Когато Топ Преса написа и това, бяхме обвинени в „рекет“ от журналистът Мартин Карбовски, нарачен в района „Мартин Крибулски“, който в две предавания се постара да направи луда реклама на бабата и нейната дейност, видимо стимулиран от очарователната и „харизма“. Тълпи с народ се източи след като Карбовски я рекламира в национален ефир, зцапочнаха да викат на баба Юлия – „Крибулската Ванга“, с извинение че петним името на петричката светица.Хава в много медийни интревюта, обяви че живее много натоварено, не може да търпи болката на хората идващи за лек при нея и пожела уж да я оставят на мира. На ден сина и извозваше в прекия и буквалния смисъл стотици хора, порвярвали на мита че баенето на бабата и камъка ще им донесат лек. Уви! Вече повече от две и половина години от истерията в Крибул е пусто. Хора на идват, семейството на баба Юлия се захвана  да гледа ягоди, щото Хаемъра гори много…

От благодарността на хората сина на Баба Юлия от Крибул подкара „Хамър“ за 50 000 лева!

Защо ги няма хората в Крибул? Разочаровани или излекувани? Вие как мислите уважаеми читатели? Нас определено ни е яд, щото няма кой да рекетираме, но извъш иронията и сарказма, искаме да припомним че само ние предупреждавахме че легендата се опорочава. Че някой най – нагло ака върху мистиката и окултното и това е сина на бабата Иван Земеделски, който подкара скъпи возила, който превърна интересната история в мания и древна мистичност в правене на много пари. Длъжни сме да отчетем че ви предупредихме, уважаемо семейство Земеделски, смеем се и се забавляваме когато от злоба че секнаха паричките ни наричате „Пор Преса“. Да, „Пор Преса сме“, щото воним. Воним защото рием в лайната ви които сами изсрахте въху свещения камък. Сега колкото и да ви е яд, втори Карбовски няма да се намери, няма да се намери… Защото вече няма кой да ви повярва?

БЕЗ ИЗВИНЕНИЕ!

МЕДИЯТА НИ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА ВОДИ ВОЙНА С ПОДОБНИ ИНДИВИДИ С ЦЕНАТА НА ВСИЧКО! ВРЕМЕ Е ДА ИЗОБЛИЧИМ ШАРЛАТАНИТЕ, КОИТО ПРАВЯТ ПАРИ И ЖИВЕЯТ ОХОЛНО НА ГЪРБА НА ХОРСКАТА НАИВНОСТ ИЛИ БОЛКА!

ОЧАКВАЙТЕ СКОРО НОВИ РАЗКРИТИЯ ЗА ДРУГА ШАРЛАТАНКА, „ЯСНОВИДКА“ ТОЗИ ПЪТ В РАЙОНА НА ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ!

коментара

Продължете с четенето

Анализи и Коментари

Съпругите на полицаите, осъдени заради Чората: Семейството му ни притиска и унижава

Публикувано

на

В студиото на bTV гостуваха съпругите на осъдените за смъртта на Ангел Димитров-Чората благоевградски полицаи, Светла Иванова – съпруга на Иво Иванов, Биляна Коцакова – съпруга на Мирослав Писов, Нели Механджийска – съпруга на Борислав Механдийски, и Веселина Чобанова – съпруга на Георги Калинков.

Те признават, че от две седмици не са виждали съпрузите си, като са имали право на едно свиждане досега. Жените протестират срещу действията на обвинението, убедени са, че съпрузите им са невинни и са твърдо решени да се борят истината да излезе наяве.

„В нито един момент нито ние, нито съпрузите ни, сме очаквали такъв изход на този казус. Тук хората могат да видят какъв е резултатът от последните промени в НПК, който предвиди тази възможност преди да бъдат обявявани решенията на последната инстанция първо да бъдат привеждани в изпълнение, защото прокурорите са затруднени в това да издирят извършителите на тежки престъпления. Е, първите наречени от Върховен (касационен) съд умишлени убийци като цяла организирана група, осъдени като един човек за нещо, което не са извършили, по този текст, по най-унизителен за достойнството на човека начин, беше приведена в изпълнение тази присъда“, обясни Биляна Коцакова, която е и юрист. „За всички е видно, че политически това дело е използвано, че правораздаването беше политически насилено в случая“, каза тя по повод думите на съпруга си Мирослав Писов, че това е решение на групата на Лозан Панов. По думите ѝ, още в самото начало на случая е имало една огромна лъжа – че Ангел Димитров е бил спукан от бой. „Няма такова нещо“, категорична беше тя.

Четирите жени в един глас заявиха, че съпрузите им никога за тези 14 години не са споделяли, че се чувствали виновни за смъртта на Чората. По думите им, нараняванията по Чората са били единствени четири удара по гърба, които са окачествени като „лека телеса повреда“ и не биха могли да доведат до смъртта му. „Как ще поведат оттук нататък ръководителите на МВР полицаите, как ще поведат подобни акции, как ще излязат на работа при положение, че този тук е заседнал в сърцата на всички? Как техните семейства ще изпратят мъжете си, синовете си за задържане на криминално проявен човек? И в един момент тия хора, връщайки се от арест, от операция, те отиват след 14 години в затвора като убийци“, попита Веселина Чобанова. „В същото време хората като нас, редовият полицай, близки и роднини, събирайки се на протест или вървейки на работа, ние се свиваме, защото тия криминално проявени хора оказват натиск върху нас, оказват натиск върху хората на протеста, които се явиха да си кажат мнението. Мачкат, унижават полицаите в момента“, заяви тя и посочи, че натискът идва от „близките на прословутото семейство“. 18-годишната дъщеря на Иво Иванов тази година завършва училище. Тя отказва да празнува без баща си. Семейството е направило постъпки той да бъде освободен за бала. „Чакаме да ни върнат отговор. Дори и за няколко часа“, каза Светла Иванова.

Съпругите вярват, че мъжете им няма да излежат пълните 7 години затвор и че истината накрая ще излезе наяве.

Припомняме, че петимата благоевградски полицаи са в Бобовдолския затвор със 7-годишна присъда, дадена им от 3 съдийки от ВКС за това, че преди 14 г., при акция по задържането му, са причинили смъртта на Ангел Димитров-Чората.

При операция „Респект” през 2005 г. петимата полицаи са изпратени да задържат Чората. Минути след ареста той умира. Близките му твърдят, че е убит от бой, а униформените – че смъртта се дължи на позата му при ареста и на сърдечни проблеми.

След 14 години и серия дела бившите полицаи научиха от медиите, че влизат в затвора.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ