Още 15 видеокамери ще наблюдават движението в Гоце Делчев ,кръстовището между селата Брезница и Корница става кръгово

Общинската комисия за безопасност на движението в Гоце Делчев, предвижда  с нови мерки да засили контрола спрямо водачите на МПС и превантивната работа с пешеходците.

В плана на Комисията са залегнали и дейности, които ще подобрят и  движението по улиците и пътищата.

За целта са закупени 10 видеокамери и предстои да  бъдат монтират още 5.

Предвижда се също,пред  Медицински център 1 в Гоце Делчев да  бъде обособен паркинг за да може по този начин да се облекчи трафика  по улица „Стара планина“, която е от Републиканската пътна мрежа Гоце Делчев – Петрич – Златарево.

 

Според   Общинската комисия  по безопасност на  движението предстои ремонт и преасфалтиране на пътя за „Пирин – Текс“,а при кръстовището между улиците „Дунав“ и „Пейо Яворов“ да се обособи допълнителна лента за престрояване на пътни превозни средства, с което ще се избегне сегашното задръстване.

 

Предвижда се  също и  ремонт  на пътя за село Брезница и обесопасяване на опасните участъци с мантинели .На кръстовището между селата Брезница и Корница движението да стане кръгово.

През следващите дни Общинска администрация в Гоце Делчев ще направи постъпки пред АПИ за промяна и на регулацията на кръговото кръстовище на входа на град Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене