Свържете се с нас

Таблоид

Още 15 видеокамери ще наблюдават движението в Гоце Делчев ,кръстовището между селата Брезница и Корница става кръгово

Публикувано

на

Общинската комисия за безопасност на движението в Гоце Делчев, предвижда  с нови мерки да засили контрола спрямо водачите на МПС и превантивната работа с пешеходците.

В плана на Комисията са залегнали и дейности, които ще подобрят и  движението по улиците и пътищата.

За целта са закупени 10 видеокамери и предстои да  бъдат монтират още 5.

Предвижда се също,пред  Медицински център 1 в Гоце Делчев да  бъде обособен паркинг за да може по този начин да се облекчи трафика  по улица „Стара планина“, която е от Републиканската пътна мрежа Гоце Делчев – Петрич – Златарево.

 

Според   Общинската комисия  по безопасност на  движението предстои ремонт и преасфалтиране на пътя за „Пирин – Текс“,а при кръстовището между улиците „Дунав“ и „Пейо Яворов“ да се обособи допълнителна лента за престрояване на пътни превозни средства, с което ще се избегне сегашното задръстване.

 

Предвижда се  също и  ремонт  на пътя за село Брезница и обесопасяване на опасните участъци с мантинели .На кръстовището между селата Брезница и Корница движението да стане кръгово.

През следващите дни Общинска администрация в Гоце Делчев ще направи постъпки пред АПИ за промяна и на регулацията на кръговото кръстовище на входа на град Гоце Делчев.

коментара

Таблоид

Общинска администрация –Белица организира традиционното пролетно и Великденско почистване

Публикувано

на

В рамките на кампанията жителите ще могат да се освободят от натрупаните излишни вещи, както в жилищата, мазетата и таваните си, така и да се погрижат и за районите около жилищните домове, междублоковите пространства, кварталните паркове и места за отдих.

Кампанията ще стартира на 22.04.2019г. и ще продължи до 24.04.2019г.

Провеждането й ще позволи всеки, който желае да почисти дома си и околното пространство, като събраните отпадъци ще бъдат извозени своевременно.

За всички участници ще бъдат осигурени ръкавици и чували за събиране на отпадъците. По обемистите предмети и дървесни клони трябва да се поставят извън контейнерите, в непосредствена близост до тях.

Заявки за включване в почистването ще се приемат в стая 104 на ОА-Белица.

Всички инициативи на граждани за почистване получават и ще получат подкрепа и съдействие, както за организиране на кампаниите с консумативи и логистика, така и за извозване и депониране на събраните отпадъци.

коментара

Продължете с четенето

Таблоид

Всички щъркелови гнезда в гоцеделчевското село Баничан вече са осиновени

Публикувано

на

На стълбовете под тях са поставени табели с осиновителите – местни жители и хора от цялата страна, представители на институции, предаде БНР.

Осиновяванията са част от инициативата „Осинови щъркелово гнездо“, реализирана от местното читалище в партньорство с Българското дружество за защита на птиците.

Село Баничан се прочу преди три години с единственото у нас щъркелово гнездо под видеонаблюдение. В него живеят Пролетка и Изгрев. Гнездото им е осиновено от Мария и Хироюко от Япония. Когато те се свързали в социалните мрежи с Румяна и Митко, вече всички гнезда били осиновени.

Инцидент от преди месец със застрелян щъркел в Хаджидимово провокира природозащитни организации да се обърнат към местните хора с апел да се погрижат за птиците. Така се ражда идеята да предложат за осиновяване гнездата на щъркелите. За броени дни и два и отзвук от далечна Япония.

Специално приложение показва схема на осиновените щъркелови гнезда в Баничан. Скоро тя ще бъде обогатена с точния адрес на щъркеловите семейства в целия гоцеделчевски район, които също могат да бъдат осиновени.

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

април 2019
П В С Ч П С Н
« мар.    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

ПОПУЛЯРНИ