ПРЕМИЕРА В ТОП ПРЕСА: Радостина Паньова – „Заспало е малой моме“

 

„Заспало е малой моме“  е традиционна, изворна песен от Пиринския край.

„Аз съм закърмена и израснала с такива изпълнения. Това са песни, които отговарят изцяло на моето душевно състояние, звукоизвличане, тембър, орнаментика. Щастлива съм, че дойде времето, в което да представя по нов начин едно старо изпълнение на публиката и ценителите на песните от моя роден край.“, сподели талантливата фолклорна певица.

Сълзата от Пирина Радостина Паньова призна, че „Заспало е малой моме“ я е чувала още, когато е била много малка от нейния дядо, но с времето я забравила. Песента е стара, но не е популярна. Изборът на точно тази песен е, защото е изключително мелодична и смислена, освен това успява да я върне в детството. Тя е едно нежно изпълнение, подарък за всички дами.

Кавалът и струнните инструменти имат водеща роля в песента, защото са традиционни за изворния фолклор от Пиринския край. Идеята е да се запази автентичността на песента. Аранжиментът е дело на Сашко Митковски и група “Корона“, които специално пристигнаха от Македония за снимките към песента. Всъщност това са хората, с които Радостина Паньова в последно време работи, и с които заедно направиха всички песни от четвъртия й самостоятелен албум „Моя истинска любов“.

Режисьор на видеоклипа е Ненчо Касъмов. Снимките са заснети в комплекс „Боже име“, с. Балдево.

Прекрасният тоалет, с който е облечета даровитата изпълнителка е по нейна идея, а изработката е на Зоя Тодорова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене