Бизнес клуб “ Никополис“ и фондация „Неврокоп 1“ с инициативи за развитие на Гоцеделчевския район

Наскоро в град Гоце Делчев беше създаден бизнес клуб „Никополис“, чиято цел е хората от малкия и средния бизнес в района да си помагат взаимно. Това е клуб на съвременния предприемач, клуб, който трябва да осигурява на своите членове една разбираща и подпомагаща среда. В него ще бъдат канени лектори, които със знанията си ще допринасят  за израстването на клубните членове като добри мениджъри  и за тяхното личностно развитие.

„В началото бяхме петима членове, сега сме близо двадесет, но ще станем и повече. Вратите на Клуба са отворени!“ – казва един от основателите му – Васил Чилев.

Младият бизнес клуб вече се включва активно в живота на града. Той подкрепя идеята на сдружение „Гоцеделчевци“ за създаване на игрално – документален филм „И аз съм от ГрадЪ“, разказващ за град Гоце Делчев и региона и за личностите, благодарение на които в тях е съхранена българщината. Заедно с продуцентска къща „Виззарт“ и Ротари клуб, бизнес клуб „Никополис“ организира благотворителен пролетен бал , който ще се проведе на 15 март от 19 часа в ресторант „Орбел“. Членовете на клуба приканват всеки, който има възможност и желание, да се включи в тази благородна инициатива. Защото, както пише на поканата, „и ти си от ГрадЪ“!

Освен член на бизнес клуб „Никополис“, Васил Чилев е и председател на фондация „Неврокоп 1“, която поде инициативата за поставяне на огромните „сърца“ над двата моста в близост до Дома на културата в Гоце Делчев. Той за пореден път изразява благодарност на  Ангел Живков – директор на ПГ по МСС „Пейо Кр. Яворов“, за безрезервната подкрепа, на  Людмила Дерменджиева,  Цветанка Петричкова и  Мариана Халачева – директорки на трите основни училища в града, на екипите, ръководени от тях, и на всички ученици, включили се в кампанията.

Новата задача, която фондацията си е поставила, е да създава  пакети от услуги, които да се предлагат на хората, посещаващи Гоцеделчевски регион. Целта е гостите да се запознават с местния фолклор, традиции, храна. В момента текат разговори със самодейците от четирите общини в района.  Фолклорните изпълнители от дадено населено място ще представят специфичното за него. В същото време гостите ще имат възможност да опитат и от характерните местни гозби. Например в програмата на Баничан ще присъства огледната баница, с която селото е известно. Когато самодейците от Гърмен показват християнска, мюсюлманска и циганска сватба, на трапезата ще присъства традиционна местна храна. Така гостите ще  получат  усещане за района и той ще бъде широко рекламиран. Ефектът от подобна реклама ще се усети  от хотелиери, ресторантьори, самодейци.

„Районът ни е самобитен и неговият ресурс трябва да се използва. Това ще го направи по-привлекателен, което несъмнено ще има и социален ефект. Много млади хора ще предпочетат да останат тук, няма да отлитат като лястовички“ – казва в заключение господин Чилев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене