Кампанията „Бъди войник“ представиха в Благоевград

Българската армия дава възможност за стабилни доходи, кариерно развитие, дългосрочен ангажимент и сигурност.

Това е професия с престиж в обществото. Ако младите хора припознават себе си в тази кауза, означава, че тяхното място е при нас, защото Българската армия е патриотизъм в действие. Това каза заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев на пресконференция в Благоевград днес.

Заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев представи данни от началото на кампанията „Бъди войник“ и акцентира върху нейните цели и задачи. За един месец от началото на кампанията документи за военна служба във военните окръжия са подали 111 души. На информационните борси за набиране на войници и матроси за Българската армия в градовете Стара Загора и Перник информация са потърсили над 200 души. Гражданите, които са се обадили на единния национален телефон, са близо 100. Тази година се предвиждат до 5 конкурса за набиране на военнослужещи, като по първия от тях документи вече се приемат във военните окръжия – съобщи заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.

Той подчерта още, че във формированията на видовете въоръжени сили продължават ежедневните тренировки. Предстоят и съвместни подготовки, национални и международни учения, като през тази година планираните национални учения са близо 300.

„Желанието ни е кандидатите да могат да направят информиран избор за служба във въоръжените сили“, подчерта генерал-лейтенант Димитър Илиев.

Командирът на Бригадно командване Благоевград полковник Красимир Кръстев представи пред журналисти изпълнението на задачите по трите мисии на Българската армия. Той покани обществеността на Благоевград на 7 март на информационната борса и показа на въоръжение и техника, както и на концерта в рамките на кампанията „Бъди войник“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене