Училище „Александър“ на бившия депутат Данчо Окото пред фалит?

След края на властта! Бившият народен представител Йордан Андонов, известен сред своите съграждани като Данчо Окото, е изправен пред сериозно изпитание.

Разходите на управляваното от него училище „Александър“ с филиали в няколко града започнали да надвишават приходите, което изправя дружеството и обучаващата структура пред явен фалит. Освен източници на Топ Преса в самото училище, новината беше потвърдена от самия Андонов, който, потърсен от наш човек за становище, заяви: „Да, потънал съм.

Каква новина има в това? Оставете ме, дайте ми време да се измъкна и не пишете нищо…“ Уви! Топ Преса е прекалено чувствителна, когато на пазара някой, който предлага услуги, които се ползват от деца, се изтощи и има опасност да ги подведе. Според познавачи в гилдията Данчо Окото, докато бил народен представител, успявал да намира средства стимул от МОН за училището си, успявал чрез лобизъм да прокара и някой проект. След властта обаче, ситуацията изцяло се усложнила, а и крайно негативно повлияла манията му училища „Александър“ да стъпи на столичния пазар. Бивши негови служители анализират пред Топ Преса, че Андонов, въпреки връзките си в партия ГЕРБ, не бил подготвен да атакува столичния пазар на частните училища.

Наложило се да вложи много готови ресурси в софийския филиал на училище „Александър“, за да го представи за елитно, но, уви, така и така не могъл да достигне нивото на столичните частни училища за изучаване на чужди езици и буквално капитулирал. Манията на Дан чо Окото да се мери с хора, които са метри над нивото му, го вкарала в ситуация на финансова криза. Колкото и да бъдем плюти заради тази статия, с която искаме да предупредим обществеността, че в училища „Александър“ има криза, ние от Топ Преса държим да предпазим много деца от евентуално неполучаване на дипломи.

Изобщо не ни се иска есента да пишем новина за фалит на частно училище и прецакани ученици. В крайна сметка, ако бизнесът не ви върви, господин Андонов, спрете го и не подвеждайте хората, другия път да се мотивирате, да спрете да ползвате политически лобизъм и ресурси, съберете нов надежден екип, намерете пари и изплувайте от блатото, в което сам се вкарахте.
Чакаме действие с пожелание да не бъде ощетен никой!

Симеон Валентинов

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене