След драматични обрати в мача, отборът на Банско завърши с 2:2 срещу „Сливнишки герой“ (ВИДЕО)

Мачът мина през обрати и в коректен тон като двата тима си размениха по едно полувреме като козлите изпуснаха победата в последната минута в даденото продължение от главния съдия Петър Григоров. В двубоя по-добре се включиха гостите, които още в 7-та мин. можеха да отбележат попадение, следкато бранителите на банскалии изпуснаха Стивън Петров, който елиминира и вратаря Абди Абдиков, стреля в опразнената врата, ала притичалият Георги Фикийн изби със сетни усилия. В 9-та мин. на свой ред банскалии можеха да отбележат, след като Любомир Граминов с глава отблизо стреля опасно, но вратарят на гостите показа отличен експрес и спаси. В 12-та мин. „Сливнишки герой“ успя да материализира втората си чиста възможност за гол, след като Стивън Петков се възползва от добро подаване на Весислав Иванов и след ново недоглеждане на съперниковите защитници остана сам срещу Абди Абдиков пусна топката покрай него, за да влети тя в мрежата му. Отборът от града под Тодорка стигна до възстановяване на статуквото само 5 минути по-късно. Тогава Симеон Вешев бе съборен в наказателното поле на сливничани, а Христо Спасов материализира отсъдената дузпа, отбелязвайки своя 18-шампионатен гол. Последваха две добри спасявания на Абди Абдиков, който неутралзиира шутове на Мариан Карагьозов и Сибил Карагьозов.

След почивката домакините излязоха мобилизирани да променят статуквото на терена и бяха тимът, който владее по-често топката, но противниковите защитници организирано се бранеха. В 72-та мин. Милен Василев центрира в наказателното поле на „Сливнишки герой“, където Христо Спасов притисна Любомир Деспотов, който си отбеляза ефектен автогол. В 81-та мин. Весислав Иванов пробва да изненада неприятно Абди Абдиков, който обаче реагира адекватно и спаси вратата си от попадение. Малко преди последния съдийски сигнал грешка в защитата на Банско позволи наАлександър Александров да възстанови равенството и оформи крайното 2:2.

Двамата наставници, на домакините – Димитър Крушовски и на гостите, Петър Малинов дадоха интервюта специално за Топ Преса които предлагаме на нашите многобройни читатели и зрители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене