Свържете се с нас

ВИДЕО

УНИКАЛНО ВИДЕО: Огромен трикольор, закачиха на непристъпна скала пещерняци от Гоце Делчев

Публикувано

на

В чест на националния празник трети март, членове на пещерен клуб „Прилеп“ в Гоце Делчев, закачиха българския трикольор на непристъпна скала в местността „Момина кула“.  Огромният трикольор бе осигурен от общината а смелостта да бъде закрепен високо, близо до орлите, бе на Васил Узунов и Сотир Ташков. „Под българското знаме няма загубена битка и никога не е попадало в плен във вражески ръце с което малко народи могат да се похвалят. Гордеем се с този факт и за това посвещаваме акцията си на 141-годишнината от освобождението ни от пет-вековното турско иго“, мотивираха се неврокопските екстремни спортисти. Поради силният и студен вятър, празничният ден се оказа неблагоприятен за такава акция, но  това не охлади патриотичния порив на пещерняците да окачат гордия флаг високо на скалите за да се повдигне националното самочувствие и празничното настроение на пътуващите по пътя Гоце Делчев – Благоевград, край местността „Момина кула“.

Пещерен клуб „Прилеп“ е с четиридесет годишна история с множество изследователски и спасителни експедиции както у нас, така и в чужбина. Провеждани са съвместни експедиции с подобни клубове от Севрена Македония, страни от бившите съветски републики, Румъния, Унгария, Турция и други. В последните години клубът плодотворно сътрудничи със спелеоложки клуб от гръцкия град Кавала, като през миналата година бяха проведени няколко съвместни експедиции с разменно гостуване. Членовете на клуба се радват на повишеният интерес в последно време от млади хора за членство в клуба

 

коментара

ВИДЕО

Тържествено честваха в Гоце Делчв, денят на българската писменост и култура

Публикувано

на

Традиционно, с особена тържественост, в Гоце Делчев честваха 24 май, денят на българската писменост, наука и култура. С празнично настроение бе тази сутрин и в трите средни училища в града. Да споделят празникът с ученици, учители и родители, гости на ПМГ „Яне Сандански“ бяха: Асим Адемов, член на европейския парламент от ГЕРБ, Богдан Боцев, депутат в НС от БСП, кмета на община Гоце Делчев, Владимир Москов, н.в.п. Неврокопски митрополит Серафим, председателят на Общинския съвет Ангел Гераксиев, както и много авторитетни гости, възпитаници на престижното училище с особени заслуги в издигане имиджът на гимназията. Своята благословия към абитуриентите отправи н.в.п. Неврокопския Митрополит Серафим.

По традиция, неврокопчани с приповдигната тържественост празнуват един от най-светлите празници у нас, денят на народното просвещение. Предвождани от  духов оркестър, всички учебни заведения в града дефилираха по главната улица от площад „Г. Делчев“ до площад „Македония“, където кмета Владимир Москов отличи със специални грамоти и плакети ученици, учители, културни дейци и общественици от общината с особени заслуги в областта на културно-просветната дейност.

 

коментара

Продължете с четенето

ВИДЕО

И абитуриентите на ПМГ в Гоце Делчев демонстрираха вкус, стил и шик

Публикувано

на

Невероятни емоции, стил, вкус и шик, демонстрираха тази вечер абитуриентите на Природо-математическата гимназия „Яне Сандански“ в Гоце Делчев. И тази година, екипът на Топ Преса спази традицията да покаже на своите зрители и читатели, настроението на абитуриентите, когато тръгват за първи път с несвойствените за тях тоалети. Настроението преди първият си истински бал и радостта от завършването на първият, най-важен етап от живота си – средното образование. Тази вечер, по улиците на града, дефилираха абитуриентите на престижната ПМГ в южния град. С много емоции, бляскави коли и невероятни бални тоалети, те демонстрираха невероятно въображение и вкус към модния дизайн – както момичетата, така и момчетата. Редовните „кибици“ по абитуриентските дефилажи коментираха, че абитуриентите тази вечер демонстрират подчертан вкус и почти пълна липса на кич и пошлост за разлика от някои предходни години. А на „холивудската пътека“, абитуриентите на гоцеделчевската гимназия, бяха посрещнати с несравнима емоция

Екипът на топ преса пожелава на всички абитуриенти здраве, късмет, и успешна кариера в избраната от тях професия.

 

коментара

Продължете с четенето
Loading...
loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

май 2019
П В С Ч П С Н
« апр.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

ПОПУЛЯРНИ