Новата седмица започва с топло време

Днес ще преобладава слънчево време с максимални температури от 15 до 20 градуса. През нощта облачността ще се разкъсва и намалява до предимно ясно време. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°. Вятърът ще се ориентира от запад-югозапад, в крайните източни райони от югоизток и ще е слаб до умерен. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Боряна Маркова от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев ще е предимно слънчево и с максимална температура 16°.

Атмосферното налягане ще се понижава и ще е по-ниско от средното за март.

По Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югозападен вятър, който около обяд ще се ориентира от югоизток. Максималните температури ще са 8°-13°. Температурата на морската вода ще е около 7°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 5°, на 2000 метра – около 0°.

И във вторник максималните температури на места ще достигат 18°-20°. По-късно през деня в Дунавската равнина вятърът ще се ориентира от северозапад. Облачността ще се увеличава и към вечерта в Северозападна България ще превали слаб дъжд.

През нощта срещу сряда на места от запад на изток ще превали слаб дъжд, но впоследствие облачността бързо ще се разкъсва и намалява. В сряда ще духа до умерен северозападен вятър и температурите временно и съвсем слабо ще се понижат.

През средата на седмицата ще е без валежи, с разкъсана облачност, предимно висока.

В четвъртък вятърът ще се смени с юг-югозападен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене