На днешния празничен ден времето ще бъде облачно, но сравнително топло

Днес, на празничния 3-ти Март, облачността ще е разкъсана, често значителна, но без съществени валежи. Вятърът ще е слаб от запад-северозапад, в източните райони – от югоизток. Температурите ще се понижат и минималните ще са предимно между -2° и 3°, а максималните – между 5° и 10°, в северозападните райони до 12°-13°. Това съобщи за Агенция „Фокус“ Анна Дякова – дежурен синоптик в Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Времето за Гоце Делчев ще с променлива облачност и максимална температура до 12°.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще стане близко до средното за март.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност. Вятърът ще е слаб, от югоизток. Максималните температури ще са 7° – 9°, температурата на морската вода е 6°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще е предимно облачно. На отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен северозападен вятър. Температурите ще се понижат. Максималната на височина 1 200 метра ще е около 2°, а на 2 000 метра – около -5°.

Утре и вдругиден обаче преносът на въздушни маси ще е от югозапад и бързо и значително ще се затопли, като максималните температури на места ще бъдат пролетни – 18-20 градуса.

В понеделник ще е предимно слънчево и ще започне бързо затопляне. Във вторник максималните температури на места ще достигат до 18-20 градуса. Слаби валежи от дъжд се очакват привечер във вторник – главно в Северозападна България, а в сряда вече на повече места в страната.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене