Свържете се с нас

Разследване

ОБНОВЕНА! След публикациите на Топ Преса и предаването НЕУДОБНИТЕ! Пращат на съд обвинените в убийството на Емил Пиргов от ЧЕЗ – Гоце Делчев!ДОКУМЕНТИ!

Публикувано

на

Вероятно ще си спомните жената, чиято история разказахме в Топ Преса и предаването „Неудобните“ само преди седмица. Историята на една жена, която търси справедливост за смъртта на мъжа си. Тя се казва Искра Пиргова, губи съпруга си Емил преди 2 години и половина, при трудова злополука, която обаче работодателят „ЧЕЗ“ и застрахователят „Армеец“ наричат по друг начин, за да не плащат обещетение.
Две години Искра се бори със системата, обикаля институциите, води дела и протестира-мълчаливо пред сградата на ЧЕЗ.
Ние, решихме да помогнем на Искра, защото съдбата на тази жена ни разтърси. Дадохме гласност и тръгнахме да търсим отговори….
Само седмица, след като обявихме, че заставаме до Искра и ще търсим справедливост, се случи „чудо“. Някой прокурор се е „сетил“ да внесе обвинителен акт срещу двама от сочените за виновни за смъртта на Емил, негови колеги.
Много ни се иска, да вярваме, че това е началото на края на мъките и борбата на Искра! Имаме, обаче сериозен опит до момента и затова винаги поставяме под съмнение всичко, още повече, когато на някого му е отнело 2 години, за да свърши нещо! Ето защо, ние, ще продължим да питаме, ще търсим, ще разследваме – успоредно с действията на съд и прокуратура, защото вярваме, че проверката е висша форма на доверие!
Ние сме с Искра и ще бъдем с нея, докато получи справедливост!

Окръжна прокуратура  Благоевград е внесла за разглеждане в съда обвинителен акт срещу С.И. и И.К. – първият определен за „издаващ наряд“ и „отговорен ръководител“, а вторият като „член на бригада“, които поради неизпълнение на задълженията си по охрана безопасността на труда, причинили по непредпазливост смъртта на Емил Пиргов, баща на братята футболисти Димитър и Илко Пиргови.

На 05.08.2016 година, около 12.30 часа, в с.Буково, общ. Гоце Делчев, служители на електроразпределително дружество започнали монтаж на ново електромерно табло на уличен стълб щ36 в селото. Работата по въздушната електро-разпределителна мрежа е правно регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност, поради което при извършването й следва да бъдат спазвани правилата на Правилника за безопасност и здраве при работа в електрически уредби на електрически и топлофикационни централи и по електрически мрежи.

Като отговорен ръководител на обекта обв. С.И. следвало преди започването на монтажа да се увери, че в трафопост ТП1-Буково е напълно изключено напрежението и че е поставен преносим заземител на работното място. Същият трябвало да провери с тестер за отсъствие на напрежение на изхода от прекъсвача в трафопоста, да се убеди, че няма шунтирани или останали включени контакти на изключените комутационни апарати, както и да предприеме други действия по обезопасяване на работното място, съгласно Правилника.

От своя страна обв. И.М.К – член на бригадата също не се е погрижил за безопасността на Е.П, като не е настоял пред него да изпълни предвидената по наряда техническа мярка за безопасност, а именно да постави преносим заземител и не е уведомил за неизпълнението С.И. като ръководител на групата, а въпреки това е продължил да подпомага работата на пострадалия и по този начин е нарушил Правилника, съгласно който „Членовете на бригада са длъжни да се грижат за своята безопасност, а също така и за безопасността на членовете на бригадата и други хора“.

В резултат на действията на двамата обвиняеми настъпила смъртта на Е.П., която се дължала на електротравма вследствие на протеклия електрически ток по въздушната линия на клон А при стълб 36.

Предстои делото да продължи в съда.коментара

Разследване

Хакерът Кристиян само дебнел да стане известен и малко преди да гръмне новината е споделил

Публикувано

на

Хакерът само дебнел да стане известен и малко преди да гръмне новината е споделил популярна песен на C-Block – „Time is ticking away“

20-годишният хакер Кристиян Б. от гр. Пловдив е задържан за атаката срещи НАП. Официално от прокуратурата обявиха, че той работи във фирма за киберсигурност в София.

Описанието отговаря на Кристиян Бойков, който в профила си във фейсбук е отбелязал, че отскоро работи в софийския клон на американската Tad Group, специализирана в предоставянето на глобални решения за киберсигурност и защита на информацията. От компанията съобщиха, че ситуацията е изключително критична и неприятна за тях и в момента подготвят съобщение до медиите, цитирани от „Труд“.

В същото време в социална мрежа Кристиян е споделял и коментирал новини за хакерски атаки. Малко преди да гръмне новината в медиите, че са източени данните на 5 млн. души в НАП той е споделил и популярна песен на C-Block – „Time is ticking away“, която в превод означава „Времето тиктака“, като вероятно е очаквал реакцията на обществото след новината.

Освен това в профила му е споделил видео, на което нагледно се показва как се хаква сайтът на община Стара Загора. „Издърпах данните на 235 543 души, жители на община Стара Загора“, се хвали 31-годишният младеж.

blitz.bg

коментара

Продължете с четенето

Разследване

Знае се кой е задържаният хакер, ударил НАП

Публикувано

на

Млад човек, който в различни етапи на живота си е бил бял или черен хакер, обяви Явор Колев от ГДБОП

В момента мога да кажа, че имаме образувано досъдебно производство. Извършват се процесуално следствени действия. Той е задържан в компанията, в която работи. Извършени са обиски и в дома му в София, от където са иззети можество средства. Направени са много експертизи, които сочат, че човекът е съпричастен към тази престъпна дейност. Това заяви Явор Колев от ГДБОП в ефира на bTV.

Млад човек, който работи в компания за киберсигурност да тества сигурност на компютърни мрежи и системи. Това, което е вършил, е близко до това, което е извършил като престъпление. Такъв е профилът на компанията да се предотврати рискът от хакерски атаки“, посочи още Колев.

„Той е различни етапи на живота си е бил в едната и в другата страна – бял и черен хакер. На 20 години е. Всеки, когато прави нещо, е оставил следи. Въпросът е да ги откриеш“, смята Колев. По думите „Не бих казал, че беше изненадан, когато е задържан. Той е осъзнавал какво е извършвал“, посочи още шефът на отдел „Киберсигурност“ в ГДБОП. Относно изпратените до медиите писма, Колев смята, че те са характерни за такива дейности, които са извършвани и ще има и още писма.

„Този пробив е направен в България“, завърши Колев.

Blitz.bg

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

юли 2019
П В С Ч П С Н
« юни    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

ПОПУЛЯРНИ