„НЕУДОБНИТЕ“ В ДЕЙСТВИЕ !!!

Вероятно ще си спомните жената, чиято история разказахме в предаването „Неудобните“ само преди седмица. Историята на една жена, която търси справедливост за смъртта на мъжа си. Тя се казва Искра Пиргова, губи съпруга си Емил преди 2 години и половина, при трудова злополука, която обаче работодателят „ЧЕЗ“ и застрахователят „Армеец“ наричат по друг начин, за да не плащат обезщетение.

Две години Искра се бори със системата, обикаля институциите, води дела и протестира-мълчаливо пред сградата на ЧЕЗ.
Ние, решихме да помогнем на Искра, защото съдбата на тази жена ни разтърси. Дадохме гласност и тръгнахме да търсим отговори….
Само седмица, след като обявихме, че заставаме до Искра и ще търсим справедливост, се случи „чудо“. Някой прокурор се е „сетил“ да внесе обвинителен акт срещу двама от сочените за виновни за смъртта на Емил, негови колеги.

Много ни се иска, да вярваме, че това е началото на края на мъките и борбата на Искра! Имаме, обаче сериозен опит до момента и затова винаги поставяме под съмнение всичко, още повече, когато на някого му е отнело 2 години, за да свърши нещо! Ето защо, ние, ще продължим да питаме, ще търсим, ще разследваме – успоредно с действията на съд и прокуратура, защото вярваме, че проверката е висша форма на доверие!

Ние сме с Искра и ще бъдем с нея, докато получи справедливост!

 

Харесайте страницата на „НЕУДОБНИТЕ“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене