Програмата с проявите за Националния празник – 3-ти март в Петрич

Програмата с проявите за Националния празник – 3-ти март започва с откриването на книжна изложба на тема „Памет и признателност за нашето Освобождение“ в НЧ „Братя Миладинови – 1914“ на 01.03., петък.

В събота, 02.03., в централна експозиционна зала на Исторически музей -Петрич ще бъде открита фотодокументална изложба „141 години от освобождението на България“. В самия ден, 03.03., неделя, от 11.00 ч пред паметник „Загинали за Родината“ ще бъде изнесена програма от ученици на Първо основно училище „Кочо Мавродиев“ гр. Петрич и положени цветя и венци.

В 12.00 ч на сцената на градския площад започва празничният концерт на ВС „Сгушена звездица“ под надслов „За теб, Българийо“. В 15.00ч, на 03.03., в квартален клуб „Дълбошница“ ще се проведе литературно четене „За род и Родина“, съвместна инициатива на НЧ „Братя Миладинови – 1914“ и клуб на пенсионера кв. „Дълбошница“.

В празничния 3-ти март в къща “Ванга“, НПМ „Самуилова крепост“ и централна зала на Исторически музей входът за посетители ще бъде свободен. Община Петрич кани всички жители да се присъединят към проявите за Националния празник на България.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене