Свържете се с нас

Бизнес

Трите благоевградски фирми „Бистрица 96“ ООД, „Струма 11“ ООД и „Пътнически превози“ ООД си разделиха градския транспорт в Благоевград

Публикувано

на

Трите благоевградски фирми „Бистрица 96“ ООД, „Струма 11“ ООД и „Пътнически превози“ ООД си разделиха градския транспорт в Благоевград и линиите до околните села и близките общини за следващите 8 години. Обществената поръчка за превоз на пътници по градската, общинска и републиканска пътна мрежа на обща стойност 3 547 190,83 лв. с ДДС бе проведена миналата седмица и трите фирми участнички бяха допуснати да финала за отваряне на ценовите оферти. Субсидирането е целево от републиканския бюджет.

Между кандидатите нямаше напрежение, тъй като поръчката бе разделена на три обособени позиции и кандидатите не се конкурираха пряко в нито една от тях. „Пътнически превози“ ООД с управител Петър Демерджиев е одобрена да покрива линиите на автобусните линии до общинските села Горно Лешко, Логодаж, Долно Българчево, Габрово, Дренково и до язовира, линии до Петрич, Първомай, Крупник, Полена, Брежани и Долно Осеново от областната транспортна схема, както и до Рила, Дупница, Кюстендил и Пловдив от републиканската пътна мрежа. Предвиденото финансиране за тях е 2 212 227,20 лв. с ДДС.

Градския транспорт в Благоевград си разделят „Бистрица 96“ ООД, обединяваща 14 съдружници, с управители Христо Владимиров и Румен Христов, и „Струма 11“ ООД с управители Марио Богданов и Николай Петков, и още петима съдружници. Новото в схемата на градския транспорт на Благоевград е увеличение на трасето на тройката, която ще пътува всеки ден до Бачиново и оттам до село Покровник.

„Бистрица 96“ ООД ще трябва да покрива и автобусна линия до с. Марулево, която е през почивните дни сутрин в 7 ч. Държавното финансиране, предвидено за тази позиция, е 1 147 190,78 лв. с ДДС. „Струма 11“ ООД пък през следващите 8 г. освен градските линии ще обслужва автобусната линия до с. Горно Церово, която работи само в делничните  дни, а от областната транспортна схема поема линиите до Петрич, с. Габрене, Якоруда, Гоце Делчев. Автобуси на дружеството ще пътуват по линии до София, Дупница, Пловдив, Пазарджик, Ахтопол, Несебър, Слънчев бряг и Китен. Финансирането на тези линии е в размер на 1 214 672,67 лв. с ДДС.

ДИМИТРИНА АСЕНОВА в.Струма

коментара

Бизнес

ХАЙДЕ, ГРУПААА! На 14 септември да боднем в Сърбия! Пиене на корем! Ядене като за световно! Само за 130 лева!!!?

Публикувано

на

Ултра нов туристически партньор отваря врати в град Гоце Делчев и областта. Свежият МЛАД И АМБИЦИОЗЕН екип на YES HOLIDAY, ПРИЗОВАВА ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА ОБЩИНИТЕ ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ, ХАДЖИДИМОВО, САТОВЧА И ГЪРМЕН да боднем заедно на едно сръбско гурманско пътешествие. И ТОВА САМО ЗА НАЧАЛО! 

КУПОН ПО СРЪБСКИ
/с тръгване от Гоце Делчев/
ЕТНО СЕЛО „СЪРНА”
14. 09. 2019 – 15. 09. 2019

ЦЕНА: 130 лв.

Цената включва:

– Транспорт с туристически автобус
– 1 нощувка със закуска в етно село „СРНА”
– 1 вечеря с жива музика и неограничено количество на алкохолни и безалкохолни напитки.
– Посещение на гр. Пирот
– Посещение на Темски манастир „Св. Георги”
– Екскурзоводско обслужване
– Медицинска застраховка.

ЗА ПОВЕЧЕ ИНФОРМАЦИЯ ПОЗВЪНЕТЕ НА : 0889 816018 ИЛИ НА 0893394649 

коментара

Продължете с четенето

Бизнес

Българският мурсалски чай обявен за чудо в Германия и Япония

Публикувано

на

Българският мурсалски чай обявен за чудо в Германия и Япония,Пиринската билка е получила сертификат за лечебната си сила зад граница

Известният мурсалски чай, обявен за здравно чудо и наричан още алиботушки, е на път да превземе пазарите в Германия и Япония.

Диворастящата му разновидност е защитена, но у нас има производители, които са го култивирали и го отглеждат в специални плантации.

В този бизнес са влезли благоевградчанинът Стефан Спасов и Тодор Ташков, които вече 9 години отглеждат плантация от 8 дка с насаждението.

Базата им се намира над хаджидимовското село Ново Лески, на 1200 м надморска височина, защото там е един от естествените ареали на разпространение на билката.

„Много трудоемко е да се отглежда тази култура. Разчита се изцяло на ръчен труд, наемаме и други хора. Теренът не позволява използването на машини. Затова са необходими отлична организация, добра база и съвестни работници. Но трудът си заслужава, защото това е традиционен български продукт. Непрекъснато реинвестираме в производството”, разказва благоевградският бизнесмен.

Той и съдружникът му успели да пробият на германския пазар преди месец благодарение на нашенка, която е микробиолог в Германия и добре презентирала пиринския чай. Преди това в немска лаборатория са направени няколко изследвания на чая, които са доказали неговата лечебна сила и той е получил сертификат”  пише „Труд“

„Надявам се, че скоро ще пробием и на други пазари, сега сме в преговори с японска компания, за да изнасяме и там чай. Можем да увеличим двойно плантацията си при интерес от чужбина. Растението се бере веднъж в годината – през юни или юли. Ако е на 2000 м надморска височина, се бере през август”, разказва още Стефан Спасов.

Пиринският чай се използва като мощно противовъзпалително и стимулиращо храносмилането средство, популярен е също и като афродизиак. Помага при бъбречни проблеми, влияе изключително добре на отделителната и половата система.

Славата на билката зад граница се носи от няколко години, като чая пият руският президент Владимир Путин и английската кралица Елизабет II.

Домашен лек от векове

Чаят съдържа 19 микроелемента от първостепенно значение за човешкия организъм като селен, цинк, мед и биологично активни, поддържащи доброто здраве субстанции. Местните хора от години го използват за домашен лек и го наричат здравно чудо.

Събирането на мурсалски чай от естествените находища е забранено. Билката е включена в Червената книга на България със статут на застрашен за страната балкански ендемит. Продажбата на билки от култивиран мурсалски чай е разрешена.

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ