Кметът д-р Атанас Камбитов пожела успех състезателя, който ще представи Община Благоевград на Световни летни игри на Спешъл Олимпикс

Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов посрещна в кабинета си Валери Маринов, който ще представи Благоевград в Световни летни игри на Спешъл Олимпикс за хора с интелектуални затруднения. При визитата, градоначалникът подари на Валери спортен екип, маратонки, националния флаг и флаг с тотема на община Благоевград. „Като се качиш на стълбичката , на първото място, когато пуснат химна, гордо развей знамето, за да се знае от къде си.“, каза кметът Камбитов.

Емил Иванов , представител на Спешъл Олимпикс връчи плакет „Годишна награда за цялостен принос за разширяването на достъпа до спорта“ , присъден на Община Благоевград за 2018 г. , Кметът д-р Камбитов благодари и изрази възхищението си от работата и усилията на Спешъл Олимпикс. Той допълни още, че винаги може да разчитат на община Благоевград.

Валери Маринов от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост ”Струма”- Благоевград ще вземе участие в Световното с отбора по Боче.

Игрите ще се проведат в периода 08 – 21 март 2019 година в Абу Даби (Обединени Арабски Емирства).

Националната делегация за Световните игри на Спешъл Олимпикс в Абу Даби 2019 се състои от 7 отбора по отделните спортове и общо 18 атлета с интелектуални затруднения от 10 български общини.

Очаква се да се включат повече от 7000 състезатели с интелектуални затруднения от 177 страни в 27 спорта, 2600 треньора, 20000 доброволци и над 500 000 официални лица, семейства, приятели, зрители и журналисти от цял свят.
Община Благоевград имаше представител на Световните летни игри на Спешъл Олимпикс през 2015г. в Лос Анджелис.

Катя Сейменска от Защитено жилище за лица с умствена изостаналост беше включена в отбора по лека атлетика. Тя се завърна от Олимпиадата с един бронзов медал, едно четвърто и едно пето място.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене