“Езерата в Пирин“ е новата книга на Николай Даутов, която презентираха снощи в Гоце Делчев

„Езерата в Пирин“ е петата книга на Николай Даутов и третата, посветена на планината Пирин. Опитният познавач и планинар, този път пише книгата си в съавторство с неговият приятел и същото така опитен планинар и познавач, Деян Василев. Повече от 20 години, авторът Даутов събира информация от библиотеки и хранилища и от местни хора за да състави тази уникална справочна и пътеводителна книга. Увлекателните му описания пренасят читателите по пътеките на една от най-красивите български планини.

Деца от клуб „Планински стражи“ при Трето основно училище „Братя Миладинови“ поднесоха приятна изненада на Николай Даутов с който провеждат съвместни планински преходи. Те разказаха легенди за пиринските езера, прочетоха стих посветен на него и го поздравиха за новата книга.

„Мисля, че стана една прилична справочна книга“, скромно заяви авторът. „Тази книга е полезна както за хората които проявяват научен интерес към водното богатство на Пирин, така и за обикновените хора, за туристите които искат да отидат до определено езеро“, каза пенсионираната учителка, Юлия Баймакова.

 

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене