Полезно събитие в „Пирин – Текс“ – Гоце Делчев!

В процеса по внедряване на система за управление на околната среда в съответствие с изискванията на ISO 14001:2015 г. на 23 февруари 2019 г. се проведе семинар на служители на „Пирин-Текс“ с лектор Христо Бошняков / „Интегрити консултинг“ – София. Целта на обучението е да се подготвят квалифицирани кадри за въвеждане и поддържане на системата, за нейното ефикасно функциониране като се усвоят знания за: принципите на СУОС; документите от системата за управление, свързани с управлението на околната среда; методите и техниките за прилагането на стандарта в практиката; методите за контрол и оценка да осигуряване функционирането, поддържането и развитието на СУОС; приложимите закони, наредби и други изисквания свързани с околната среда.

–––––––––
Какво представлява ISO 14001?
ISO 14001 е международно признат стандарт за системи за управление на околната среда (СУОС), който изисква организацията ефективно да управлява въздействието си върху околната среда чрез ангажираност към предотвратяване на замърсявания, спазване на законодателството и непрекъснато подобрение.
Предимствата за организацията от въвеждането и сертифицирането съгласно ISO 14001:
• Намаляване на неблагоприятното въздействие върху околната среда, подобряване на ефективността на организацията, намаляване на отпадъците и на консумираните ресурси;
• Икономически ползи от постигане на съответствие с нормативните изисквания – понижаване на оперативните разходи в следствие минимизирането на риска от санкции от регулаторни органи, повишаване на застрахователния и финансовия рейтинг.
• Подобряване бизнес имиджа, давайки възможност на компанията да се позиционира по-благоприятно на международния пазар.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене