Сергей Станишев: Нямам намерение да позволявам на никого да ме използва за изтривалка, нито ще се превърна в индулгенция за несвършена работа

Станишев

В БСП искането за оставки се превърна не в търсене на решения, а в прехвърляне на отговорност. Нямам намерение да позволявам на никого да ме използва за изтривалка, нито ще се превърна в индулгенция за несвършена работа. Това каза председателят на БСП Сергей Станишев при откриването на Националния съвет на партията, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Искам днес да получа отговор от Националния съвет имам ли доверие и мандат за предстоящи избори. БСП има крещяща нужда от промени, но за това е необходима волята на всички, не само на председателя. Нека всеки поеме своята отговорност”, призова Станишев. „За някои изглежда, че смяна на председателя ще промени партията. Дали това е решение? Лесно продаваем сценарий за медиите”, посочи той. „За да постигнем сериозен резултат на тези избори, трябва да се справим с фундаментални проблеми – липса на самочувствие в БСП. Докога други ще задават темите в БСП? Ще вярваме повече на нашите опоненти, на медиите или на себе си”, попита Сергей Станишев.
„Ако е необходимо, спешно могат да се направят законови промени, така че хората да се произнесат до края на юли. Всички трябва да знаят – БСП не се е вкопчила във властта. Готови сме за спешни консултации с всички политически сили и с президента в името на страната. България е над всичко”, подчерта Станишев.
Яница ТАНЕВА/www.focus-news.net

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене