Свържете се с нас

Политика

Компроматната война започна! Анонимно се разпространяват порно снимки на които се твърди че е общинска съветничка от Благоевград!

Публикувано

на

Няколко порно снимки, на които се твърди, че е общинска съветничка от ОБС – Благоевград, обикалят от няколко дни публичното пространство на югозападната столица. Само няколко дни след като бивша, масажистка работила в хотел също на общински съветник пусна видео, за което твърди, че доказвало как друг местен парламентарист я плаши с изнасилване, лъсват и снимки на които се заявава забележете че, местната общинска съветничка „надува бузи върху член на млад мъж„. С цел чиста съдебна и морална хигиена не ползваме нито имена нито публикувания в интернет снимков материял. Всички в цялата тази помия са представители на местната опозиция, които от своя страна пък заливаха местната власт, анонимно с подобни компромати в социалните мрежи. Кой има интерес от всичко това? Кой има интерес да принизи името на местната власт в Благоевград до нулата? 

В дните когато тези компромати излязоха един от явните изявени опозиционери и организатор на протестите в Благоевград, Николай Кутанов излезе със становище пред местните медии и в социалните мрежи със следния текст, цитирпаме едно към едно: „Спряхме плануван протест в края на тази седмица, защото се оказаха, че на гърба на хората се опитаха да създадат политическа партия“ . Това е мъжка и доблестна постъпка и ние от Топ Преса адмирираме това поведение на Кутанов. Въпросът е че това поведение, ражда много въпросителни – Кой се е опитал да политизира протестите в Благоевград? Кой се е опитал да прави партия на гърба на протестиращите? Призоваваме господин Кутанов като е казал „А“ да излезе и да каже „Б“, щото подобни думи без аргументация, раждат теории и въпросителни от рода – има ли вътрешна война в опозицията на град Благоевград? Започнаха ли тези, които хвърляха кал по управлението на града да вадят своите кирливи ризиразпрани от някой психясал и жаден за власт мозък? 

Миналата седмица друг пък общински съветник орева юрталъка, че си затваря бизнеса в знак на протест, щото видите ли местната власт му пречела на бизнеса. Честно да си признаем на нас от Топ Преса, това ни прозвуча все едно, наркотрафикант да излезе и да каже – полицията ми пречи на бизнеса или контрабандист да се оплаче, че митниците му пречят на работата! Да, държавата не само пречи но затваря бизнеси, които са незаконни, които са против закона и морала… Опозицията в Благоевград плаче за това. Защо ли? Щото стигна дъното и продължава да копае…

Топ Преса тръгва по следите на калната мръсотия извираща от благоевградските опозиционери. Как, кога и защо…. ОТГОВОРИТЕ САМО ТОЗИ ПЕТЪК САМО ВЪВ ВЕСТНИК ТОП ПРЕСА ЮГОЗАПАДНИЯТ ТАБЛОИД! 

коментара

Политика

Банско, Хаджидимово и Сатовча първи регистрираха изборните си комисии, членовете им със заплата 960-1060 лв. от почивния 6 септември

Публикувано

на

Банско, Хаджидимово и Сатовча първи от 14-те общини в Благоевградска област успяха да регистрират в ЦИК състава на общинските избирателни комисии, които на 27 октомври ще проведат местните избори. И в трите общини на проведените пред кметовете консултации представителите на партиите, които имат депутати в настоящото НС и Европарламента, успяха да се разберат за разпределението на постовете, така че в ЦИК само направиха регистрацията. Комисиите са от по 13 членове.

В Банско председател ще е адвокатката Елиана Спасова. Тя е от ГЕРБ и през 2013 г. оглави Районната избирателна комисия, която заседава по време на парламентарни, европейски и президентски избори. На последните местни избори пък Спасова бе в ОИК – Белица. Нейни заместници ще са Даниела Еринина и Людмил Везюв, а секретар на комисията е Георги Бориков от БСП.

Юрист ще е начело и на ОИК в Хаджидимово. Това е гоцеделчевската адвокатка Даниела Бойкова-Банева. На същия пост тя беше и за местните избори през 2015 г. Банева ще работи в екип със заместник-председателите Магдалена Атанасова и Петър Воденов, и секретар Елза Арнаудова-Хасанова.

В Сатовча председател на комисията ще е Венцислав Заимов. Зам. председатели са Младен Доленски и Валентин Доленски, а секретар – Йосиф Барзев. Председателят, секретарят и Мл. Доленски бяха в ръководството и на ОИК – Сатовча през 2015 г.

Трите общински избирателни комисии встъпват в правомощията си на 7 септември 2019 г. Членовете им пък започват да получават трудовото си възнаграждение от предишния ден – 6 септември, въпреки че той е неработен. Заплатата им ще се начислява до 7 дни включително след обявяване на резултатите от изборите за 2-и тур, ако се произвежда такъв, тоест до средата на ноември. Тъй като и трите общини са с до 350 избирателни секции, месечното възнаграждение на председателите им ще е 1060 лева, а заместник-председателите и секретарите ще се разпишат срещу 1010 лева. Членовете на ОИК ще получат по 960 лева. За периода на дейността им осигурителните вноски по Кодекса за социално осигуряване и Закона за здравното осигуряване ще са за сметка на републиканския бюджет. Възнагражденията на членовете на ОИК не се облагат с данъци по Закона по данъците върху доходите на физическите лица.

Елиана Спасова

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

коментара

Продължете с четенето

Политика

Измирането на пчелите: С декларация и петиция пчелари искат проблемът да се разреши

Публикувано

на

Пчелари приеха декларация и организираха подписка за решаване на проблемите в сектора. Това стана по време на 55-тата Национална пчеларска среща „Север-юг“, която бе открита в планинския курортен комплекс „Беклемето“.

Председателят на Съюза на българските пчелари и на Обединения български пчеларски съюз Михаил Михайлов поясни, че декларацията и подписката ще бъдат внесени още в началото на следващата седмица в Министерството на земеделието, храните и горите. Чрез нея пчеларите искат България да излезе с предложение пред ЕС в новата програма на общата селскостопанска политика за периода 2021 – 2027 г. да бъде приет регламент, чрез който пчеларите ще бъдат подпомагани директно за извършена опрашителна дейност на пчелите.

Те искат и адекватно подпомагане на всички регистрирани пчелари, на брой пчелни семейства и по-драстични мерки от страна на държавата, чрез Министерството на земеделието, храните и горите и Българската агенция по безопасност на храните спрямо нерегламентираното пръскане от страна на земеделските производители с пестициди, които тровят пчелните семейства.

Другият проблем, според Михайлов, е ниските изкупни цени на пчелния мед на едро и вноса му от чужбина, който на практика регулира и цената на българския. По думите му в момента родната продукция се изкупува на цена на едро от 3.80 – 4.00 лева за килограм.

Българските пчеларите протестират и срещу решение на ЕС да бъдат внесени без мито 45 хиляди тона пчелен мед от Южна Америка, което ще се отрази негативно върху реализацията на българската продукция. Традиционно в България се произвеждат между 10-12 хиляди тона мед, от които три четвърти се изнася в Европа, каза още Михайлов.

По думите му държавата трябва да възстанови пчеларите-проверители и да има по-голям контрол при отглеждането на пчелите.

Негови колеги се оплакаха, че тази година реколтата от мед е по-слаба.

Национална пчеларска среща „Север-юг“ се организира от Пчеларско дружество „Майка“ – Троян, Пчеларско дружество „Лавандула“ – Карлово, и общините Троян и Карлово. В програмата са включени лекции и дискусии. Традиционно гостите на събитието имат възможност да си закупят пчелни продукти със сертификат за качество.

Автор: БТА, E79 News

коментара

Продължете с четенето
Loading...

Магазин за бои и мазилки JUB

Facebook

КАЛЕНДАР

август 2019
П В С Ч П С Н
« юли    
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

ПОПУЛЯРНИ