Млад мъж преби до смърт с дъска болната си баба

29-годишен мъж от Велинград е задържан за убийството на възрастната си баба, след като я пребил до смърт с няколко удара с дъска по главата. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов.

Трагедията се е разиграла рано сутринта днес в къщата на семейството в квартал „Каменица“ в курортния град. В ранни зори на почивния ден съседи от близките къщи чули викове от къщата на фамилията. Христо С. се скарал с 48-годишната си майка. Разяреният млад мъж грабнал някаква дъска от двора и започнал да удря с нея жената, която го е родила и отгледала. Тя му се молеше да спре и плачеше силно, споделиха потресени съседи. Явно, това, че пребил майка си, не му било достатъчно, че нахлул в другата стая, където на дивана лежала тежко болната му баба, на 71 години. Докато майката на побойника се давела в кръв на пода в кухнята, Христо се нахвърлил върху беззащитната старица. Внукът я ударил с особена сила и жестокост няколко пъти с дървената летва по главата, докато бабата спряла да диша. Съседите, чули, че нещо става в къщата у комшиите, вече били повикали полицаи от местното Районно управление на МВР. Пристигналите на мястото униформени щракнали белезниците на разярения млад мъж, който не оказал съпротива и замаян гледал органите на реда. Христо бил тестван за употреба на алкохол и наркотични вещества с технически средства, но резултатите и от двете проверки били отрицателни.

За убийството е уведомена Окръжната прокуратура в Пазарджик, която е поела разследването на случая.

Тялото на починалата вследствие на жестокия побой от внука й старица е откарано в „Съдебна медицина“ в пазарджишката областна болница за аутопсия.

Според жители на Велинград Христо бил доста сприхав и заядлив и най-вероятно се е спречкал с майка си за нещо, което го е раздразнило до безпаметство и той е пребил и двете жени, едната от които до смърт.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене