Цветан Цветанов в Благоевград: Местните избори са най-важните, защото са гръбнака на партията

Местните избори са най-важните, защото са гръбнака на партията. Това каза зам.-председателят на ГЕРБ и председател на ПГ на партията Цветан Цветанов по време на среща с  членове и симпатизанти на партията в Благоевград. По думите му преди тях, през май 2019 година, предстоят европейските избори, които ще дадат посоката и за местния вот. „За европейските, но и за местните избори трябва да покажем на хората какво се случва като положителни промени в общините“, каза още Цветанов. Той подчерта, че по време на евроизборите ГЕРБ трябва да работи в посока на това да покаже, предимствата от членството ни в Европейския съюз, а не да говори по начина на БСП. „Те имат остра реторика спрямо европейските институции. Ние обаче имаме предимството, че можем да покажем какво са направили нашите евродепутати“, заяви Цветанов. „Важно е в Благоевград да акцентираме върху програмата за саниране, която промени облика на града.  Важно е общинските съветници по места, общинските ръководители на партиите, членовете и симпатизантите ни да работят за постигането на добри резултати по време на европейските избори, които ще бъдат ключови за местните“, уточни Цветанов.

Председателят на ПГ на ГЕРБ коментира, че БСП не са напуснали парламента. „Те просто не идват на работа и това е важно да се знае“, подчерта Цветанов. Той припомни, че те не са влезли в пленарната зала, когато българският парламент е ратифицирал протокола за членството на Северна Македония в НАТО. „Ситуацията в българския парламент е сложна, но сме направили всичко възможно, за да осигурим кворум“, каза Цветанов.

Заедно с Цветан Цветанов в срещата участваха народният представител и областен координатор на ГЕРБ – Благоевград Даниела Савеклиева, както ѝ депутатите Александър Мацурев и д-р Емил Тончев. Областният управител на Благоевград, който е и общински ръководител на структурата на ГЕРБ в областния център Бисер Михайлов, съобщи, че всяка седмица в партийната структура постъпват нови членове, които биват посрещани лично от него и общинското ръководство. Само за последната седмица новите членове са 10 човека, допълни Михайлов. Според него партията в града се мобилизира за европейските избори, за да постигне отново добри резултати. „Благоевград винаги е бил стълб в постигането на добри резултати по време на изборите“, подчерта Михайлов. Той добави, че е необходима и силна подкрепа за кандидатурата на Манфред Вебер. Михайлов отбеляза, че предстои инженеринг и строителство на ГКПП „Станке Лисичково“, който е много важен проект за Благоевград и областта, както и този за КПП – Клепалото.

Народният представител и областен координатор на ГЕРБ-Благоевград Даниела Савеклиева пък посочи, че в Благоевград кампанията за местните избори вече е започнала, а хората, които стоят зад нея са с високи амбиции, но без реалната компетенция да управляват. „Това са хора, които са си направили сайтове, в които „бълват“ фалшиви новини. С наближаването на изборите ситуацията  ще се усложни. Тук е работа и на общинските съветници  да помагат на кмета, а не да го оставят сам да се защитава“, уточни Савеклиева. Тя заяви, че атаката вече е ожесточена, затова трябва да се работи по-усилено.

По време на срещата бяха обсъждани и теми, свързани с борбата срещу фалшивите новини, намесата на други страни в изборния процес, както и отношенията между жителите на областта и гражданите на Северна Македония.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене