От 5 март ДБГ влиза в активна кампания, ще говори с хората как да извлекат най-доброто от ЕС

Движение България на гражданите започва от началото на март активни разговори с хората как България да извлече най-доброто от Европейския съюз и с какво изборите за Европарламент могат да им бъдат лично полезни. ДБГ влизаме в активна кампания за изборите. Решението за формата на явяване и евентуалните партньори ще вземе Националният съвет на партията на 9 март. Това заяви председателят на ДБГ Димитър Делчев пред БНТ.

Ще говорим с хората за това с какво ни е важен Европейския съюз, как може всеки отделен българин да се възползва от него, какво значение имат принципите и ценностите на ЕС за България. Трябва да излезем от сценария, в който една малка групичка взима парите на ЕС и се говори, как това е добре за всички нас. Не, не е добре, защото българите са най-бедни в целия Европейски съюз, категоричен бе Делчев.

На въпрос на водещия кое най-много пречи на дясното обединения, председателят на ДБГ посочи, че в миналото е пречило егото на лидерите и различното отношение към ГЕРБ. Той подчерта, че трябва да се извлече поука от близкото минало и да не се допуска отстъпление от принципите. За нас от ДБГ поуката е, че десницата не трябва да бъде повече зависима от ГЕРБ. За жалост сега този разговор не се води в останалите десни партии, допълни Делчев.

Председателят на ДБГ подчерта, че партията се е поучила от грешките от миналото. Той припомни, че в предишния парламент РБ заяви радикални реформи, които не успя да осъществи заради саботиране от мандатоносителя ГЕРБ. Като пример той посочи актуалния сега въпрос за фалшивите инвалидни пенсии. Още през 2014 г. ние от ДБГ, в качеството ни на народни представители, поставихме в тогавашния парламент въпроса за решаване на проблема с фалшивите ТЕЛК-ове. Нищо не последва. И виждаме какъв е резултатът днес. Сега над 1 млрд. лв. изтичат за фалшиви инвалидни пенсии на година, докато преди 19 години за хората с увреждания са се разходвали само 244 млн. лв. Според ДБГ тези пари се ограбват със съдействието на парламентарни партии, за да се осигуряват гласовете на групи избиратели на избори. Това става за сметка на истинските хора с увреждания. Това е ясен знак за липсата на реформа и злоупотребата с власт и пари, заяви Димитър Делчев.

На въпрос какви са очакванията му за развоя на скандала с Изборния кодекс, Делчев посочи че след като бе извършено престъпления срещу демокрацията с обезсмислянето на преференциите, сега управляващите се чудят как да излязат от ситуацията. Но у всички ни остана усещането за извършването на мошеничество, което Борисов и Доган са договорили на тъмно. Че се прави, за да си осигурят служебна победа. Нека не пропускаме и нежеланието на управляващите да изчистят избирателните списъци от близо 1,3 млн. мъртви души, от които се възползват, когато организират избори.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене