Радост Василева от Blagoevgrad-NEWS: Взех 18 изпита с отличие!

Дами и господа, представяме Ви Радост Василева, която сега ще ни сподели своята радост. Ще ни разкаже какво и се е случило през последните шест месеца. Та е колежка от Blagoevgrad-NEWS, водеща на спортното предаване „Светът на спорта”.

– В момента съм трети курс студентка в два университета – СУ – гр. София и ЮЗУ- гр. Благоевград. В Софийският университет уча Журналистика, а в ЮЗУ – Физическо възпитание и спорт. В началото на тази година имах възможност от университета в Благоевград да замина по програма Еразъм за един семестър в университет Гоце Делчев в Щип, където да се изучавам дисциплини свързани с Педагогиката по физическо възпитание и спорт. За този период от шест месеца успях успешно да взема 18 изпита – шест изпита в Софийския университет, седем в Югозападния и пет на македонски език в Македония. След успешния финал на семестъра, мога да кажа, че съм имала  дни, в които ми е било трудно, защото гониш срокове в три университета по различни предмети, но когато си добре организиран и упорит всичко е възможно.

Кажи сега защо го правиш това?

– Защото съм човек, който обича предизвикателствата и не обичам да оставам със свободно време. Въпреки че пак имам време за излизания. Когато не съм на работа или лекции, гледам да тренирам. А относно графикът ми през изминалата половин година, избрах Еразъм да стане част от него, защото това е едно страхотно приключение. Освен възможността да се докоснеш до друга образователна система, ти запознаваш се с хора от цял свят, докосваш се до различни култури и традиции. Създаваш приятелства, които ти остават за цял живот. Аз лично се запознах с 45 човека – от Германия, Испания, Турция, Македония и др. Приключението, пътуванията, хората, новите предизвикателства, са нещата, които ме накараха да уча в още един университет през този семестър…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене