От 1 януари тази година всички пълнолетни хора с трайни увреждания, над 18 години, имат право на месечна финансова подкрепа

От 12 февруари Агенцията за социално подпомагане изплаща новата финансова подкрепа за хората с увреждания по банков път.

Подпомагането е за месец януари, а процесът е регламентиран в новото законодателство за хората с увреждания, каза Мими Велчева, главен социален работник в Дирекция „Социално подпомагане“ Благоевград,цитирана от БНР.

Тя припомни, че от 1 януари тази година всички пълнолетни хора с трайни увреждания, над 18 години, имат право на месечна подкрепа.

Помощта заменя досегашните добавки за социална интеграция. Хората, които до момента не са получавали интеграционни добавки, трябва да подадат заявление-декларация в дирекция „Социално подпомагане“ по настоящ адрес до 31 март, за да им бъде отпусната новата месечна финансова подкрепа, считано от 1 януари 2019 г., уточни Мими Велчева.

5 881 лица на територията на общините Благоевград, Симитли и Кресна имат право на финансова подкрепа, информира Велчева.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене